Pereira si s Procházkou vedl dobře, ale ani jeden z nich není na mé úrovni, holedbá se Jamahal Hill

Pereira si s Procházkou vedl dobře, ale ani jeden z nich není na mé úrovni, holedbá se Jamahal Hill Jiří Procházka vs. Alex Pereira | zdroj: Profimedia

Stejně jako Procházka před ním, i Jamahal Hill se kvůli zranění vzdal svého pásu, už brzy se pro něj ale hodlá vrátit. Pereira na něj sice udělal dojem, přesto nepochybuje, že jej porazí.

Pro české fanoušky sice víkendové UFC 295 skončilo smutně, z nezaujatého pohledu ale zadělalo hned na několik zajímavých zápasů. Alex Pereira se díky vítězství nad Procházkou stal devátým mužem v třicetileté historii organizace, kterému se povedlo získat titul hned ve dvou váhových kategoriích, radost mu jistě udělal i bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera.

Hned po zápase pak nový šampion polotěžké divize nečekaně vyzval starého rivala Israele Adesanyu. Tomu také poděkoval za motivaci a zároveň uvedl, že by byla škoda, kdyby měl pauzírovat až do roku 2027, jak nedávno prohlásil. "Stylebender" ale nevypadá, že by měl o další odvetu s Brazilcem zájem.

O dalším Pereirově soupeři je stejně víceméně jasno, je jen otázkou, zda bude Jamahal Hill moci po zranění kotníku brzy naskočit do plné tréninkové zátěže. V hledišti Madison Square Garden ale o víkendu nechyběl, aby si svého příštího protivníka omrknul naživo. Výzva směrem k Adesanyovi ho prý rozesmála. "Víte, je to v komunitě velká věc, je to věc, o které je slyšet. Jsem si si jistý, že za to dostal fakt dobrou výplatu, když s Izzym bojovat, takže by to asi chtěl znova. Takže mě to nepřekvapilo, ale musíš se nejprv vypořádat se mnou, brácho," vzkázal Alexovi.

Co se týče výkonu Pereiry a Procházky, oba pochválil. "Myslím, že si Alex vedl dobře, hned ze startu mu rozkopával nohu a zůstával trpělivý. Ukázal, že ho nemůžeš jen tak čapnout a vzít ho na zem. Takže jo, těším se. Díky němu se fakt těším, až se vrátím."

Pochválil i Jiřího. "Podle mě si nevedl špatně. Zkoušel se dostat do flow, aby dělal ty své přirozené věci, a pak to schytal. Alex je nebezpečný chlap, zejména s tím svým hákem, když na něj tlačíš," řekl a dodal, že měl český válečník dostat šanci se z kritické situace dostat. "Na tisíc procent, měl pořád ruce okolo jeho pasu a tak. Šampiona musíš nechat padnout, Jiří je šampion a myslím, že si zasloužil respekt, aby se mohl vyhrabat z problémů. A podle mě tu šanci úplně nedostal. Ale víte – takový tenhle sport je."

Nebyl by to ale Hill, kdyby neprohlásil, že on je na jiné úrovni. "Celkově jsem si říkal, že ani jeden z těch týpků není na mojí úrovni. Ani jeden z nich. Nemyslím si, že by se mi vyrovnali v jakémkoliv aspektu boje a nemůžu se dočkat, až se budu moci vrátit plně zdravý a budu to moct ukázat." Kdy přesně to bude, to je zatím ve hvězdách, Jamahal ale v jednom ze starších rozhovorů prozradil, že vyhlíží druhé čtvrtletí příštího roku.

Zdroje:  Youtube ESPN MMA

Nejnovější články