Vítězové a poražení. Co bude s Aspinallem, Procházkou a dalšími po dnešním šíleném turnaji?

Vítězové a poražení. Co bude s Aspinallem, Procházkou a dalšími po dnešním šíleném turnaji? zdroj: Getty Images

Jaké zápasy čekají nového prozatímního šampiona Toma Aspinalla, a s kým by se mohl utkat v dalšm zápase Jiří Procházka?

Už dlouho nemělo UFC tak akční kartu jako právě na turnaji UFC 295. Všechny zápasy hlavní karty skončily před limitem a ani jeden se nedostal do třetího kola. Pro české fanoušky měl však turnaj hořký konec, když Alex Pereira porazil Jiřího Procházku ve 2. kole na TKO. Sám český samuraj z toho byl samozřejmě zklamaný, ale hned po zápase prohlásil, že tuto porážku bere jako velkou lekci, a že se vrátí ještě silnější než kdy předtím.

Kdy a proti komu to bude však v tuto chvíli není jisté, což potvrdil také šéf UFC Dana White:

„Vždyť právě bojoval, před 25 minutama,“ usmál se White na otázku, co bude s Procházkou do budoucna. „Teď pro něj nemám žádné plány. Musí si dát trochu volna, odpočinout si, uzdravit se… jeho noha je dost v háji. A pak vyřešíme, co pro něj přichystáme dál. Bude zpátky, je to tvrdý a houževnatý chlap. Vyřešíme, co bude dál.“

I když se šéf UFC k budoucímu soupeři pro Jiřího nevyjádřil, lze odhadnout, že Pereirova první obhajoba bude pravděpodobně proti bývalému šampionovi Jamahalu Hillovi, a je dost možné, že Magomed Ankalaev si střihne odvetu s Johnym Walkerem. Na Jiřího tak potenciálně zbývá Jan Blachowicz nebo Aleksandar Rakič. Oba dva se spolu mají utkat na začátku příštího roku a Procházka by se tak mohl utkat s vítězem tohoto duelu.

Zamotanější situace je teď ale v těžké váze, která má po dnešku nového prozatímního šampiona Toma Aspinalla, který si sebevědomě proklestil cestu až na vrchol a dnes brutálně knockoutoval nebezpečného Sergeie Pavloviche.

Aspinall vs Pavlovich Tom Aspinall knockoutoval Sergeie Pavloviche tvrdou zadní. | zdroj: Getty Images

Za normálních okolností by prozatímní šampion bojoval o sjednocení titulu se stávajícím šampionem. Ale v UFC tato matematika občas neplatí. Dana White se totiž vyjádřil, že zápas mezi Jonem Jonesem a Stipem Miocicem chce udělat za každou cenu a uskuteční ho, až se Jon Jones uzdraví ze svého zranění.

Co na tom, že to nedává moc smysl, když Stipe Miocic přes 2 roky nezápasil a jeho poslední zápas byl proti Francisi Ngannouovi, který jej brutálně knockoutoval ve druhém kole. 

„Ne, určitě uděláme zápas mezi těma dvěma (Jones vs Miocic). Nejlepší těžká váha všech dob proti nejlepšímu bojovníkovi všech dob. Oni to chtějí a my to uděláme.“

Na dotaz, jestli si mezitím Aspinall střihne zápas s někým jiným neměl White odpověď:

„Nevím, uvidíme, jak se to vyvrbí. Uvidíme, co se stane. Vzal ten zápas na poslední chvíli, vypadal skvěle, má teď dost peněz, aby si na chvilku odpočinul… uvidíme.“

Tom Aspinall, kterému po zápase gratuloval samotný Jon Jones a ocenil jeho výkon však vyjádřil přání bojovat právě s Jonesem: 

„Viděl jsem, že Jon o mě mluvil hezky už v nějakém podcastu. Je to moc hezké. Je vždycky hezké slyšet o sobě hezké věci, ale od někoho, ke komu jsem obrovsky vzhlížel, je to ještě víc. Jo, děkuju ti Jone a prostě mi dej tu příležitost. Nech mě to udělat. Dej mi můj vysněný zápas. Proč ne? Právě jsem dosáhl svého snu, dej mi můj vysněný zápas. Nech mě prosím bojovat o můj odkaz,“ požádal Jonese pokorně Aspinall.

Zdroje:  youtube - ufc.com

Nejnovější články