Aspinall dal Pavlovichovi tvrdé KO v prvním kole. K jeho skvělému výkonu se vyjádřil i Jon Jones

Aspinall dal Pavlovichovi tvrdé KO v prvním kole. K jeho skvělému výkonu se vyjádřil i Jon Jones Tom Aspinall knockoutoval Sergeie Pavloviche tvrdou zadní. | zdroj: Getty Images

Anglie má nového šampiona. Sice jen prozatímního, ale s velkým potenciálem ovládnout celou těžkou divizi na dlouhou dobu. A jeho výkon neušel ani šampionovi Jonu Jonesovi.

 

Tom Aspinall vzal zápas se Sergeiem Pavlovichem na poslední chvíli. Když mu UFC zavolalo, měl dovolenou a nebyl v přípravě. Ale nabídka na prozatímní titul se neodmítá, a tak mladý těžkotonážník z Británie výzvu přijal. A výzva to opravdu byla. Pavlovich totiž dokázal knockoutovat 6 svých posledních soupeřů, všechny v prvním kole.

Aspinall se toho ale nezalekl a ruskému bojovníkovi daroval jeho vlastní medicínu. Tom začal zápas aktivně, byl lehký na nohou a okopával soupeře tvrdými lowkicky. Byl to ale Pavlovich, který jako první dobře trefil bradu levým hákem a trochu Aspinallem otřásl. Ten ale nepanikařil, dobrým pohybem se zbavil tlaku a pokračoval v ostřelování.

Jen o chvíli později mu to ale mladý Brit vrátil i s úroky. Udělal rychlou kombinaci a trefil zadní přímkou Pavloviche na spánek. Sergeioviovy nohy se roztřásly a když to Tom viděl, přispěchal s dalším úderem ze zadní, kterým jej v bezvědomí poslal na zem. Další tři tvrdé kladiva už sice nebyly nezbytně potřeba, ale britský bojovník útočil, dokud jej rozhodčí neoddělil od jeho omráčeného soupeře. 

Tom byl radostí bez sebe a slavil svůj první titul UFC. „Ani ti to nedokážu popsat Joe. Byly to šílené 2 a půl týdne. Chci všem doma říct – pokud někdy dostanete šanci něco udělat a máte strach to udělat, měli byste to sakra určitě udělat. Protože je tady šance, že se to vyplatí.“

„On je velký a strašidelný týpek. Nikdy jsem nebyl v životě tak vystrašený, jako ze zápasu s tímhle chlapem.“ Přiznal se Tom v pozápasovém rozhovoru. „Ale víte, taky mám spoustu síly a věřím sám v sebe, opravdu si věřím. Makal jsem na sobě hodně tvrdě, za všechny ty roky. A tenhle chlap tady, můj táta, pracoval víc než kdokoliv jiný. Takže tento pás je věnovaný mému tátovi.“

„Abych byl upřímný, trochu jsem bojoval se vzdáleností. Myslel jsem si, že jeho ruce jsou hodně dlouhé, takže jsem se cítil trochu divně, ale nakonec jsme to zvládli,“ radoval se na závěr nový prozatímní šampion. 

A co na jeho senzační výkon říkali jeho kolegové z oktagonu?

„Tome, gratuluji k prozatímnímu šampionskému titulu. To byl úžasný výkon!“ napsal krátce po zápase i pravděpodobný budoucí soupeř a současný zraněný šampion Jon Jones

„To KO se mnou otřáslo. Rychlost a síla zabíjí,“ napsal Max Holloway.

„Je tam síla, je tam rychlost a je tam dobrý boxing. Nikdo v těžké divizi není v těchto aspektech lepší než tom, nemluvě o tom, že by měli všechny tři najednou,“ analyzoval Aspinallův úspěch Alan Jouban.

„Když jsem před lety viděl Toma Aspinalla v Anglii poprvé, věděl jsem, že bude budoucností těžké divize. On proti Jonu Jonesovi bude epický zápas,“ napsal Javid Basharat.

„Páni, Tom si ho uvařil! Přiznávám, že jsem se mýlil,“ prohlásil Derek Brunson.

„A to je důvod, proč koukáme na zápasy těžké divize,“ komentoval Jalin Turner.

Zdroje:  ufc.com , x.com

Nejnovější články