Jamahal Hill prozradil, na kdy plánuje návrat do boje. Jestli to bude proti Procházkovi nebo Pereirovi, je mu jedno

Jamahal Hill prozradil, na kdy plánuje návrat do boje. Jestli to bude proti Procházkovi nebo Pereirovi, je mu jedno Jamahal Hill vs. Glover Teixeira | zdroj: Profimedia

Není to tak dávno, co se v rámci polotěžké váhy plánoval souboj Hill vs. Procházka o titul. První zmiňovaný se ale bohužel zranil a musel se titulu vzdát. Nyní ale odhalil, kdy se plánuje vrátit do boje.

Jamahal Hill na scénu vlétl přímo raketovým tempem, když už ve svém třináctém MMA zápase získal titul polotěžké váhy UFC, když dokázal vyzrát na Glovera Teixeiru. V plánu původně byla obhajoba proti zraněnému Procházkovi, ale štěstí novému šampionovi nepřálo. 

Muž, který svým protivníkům dává v kleci “sladké sny”, jak může napovídat jeho přezdívka, totiž ani ne půl roku po výhře titulu na svém YouTube kanále avizoval, že si utrhl achilovku při hraní basketbalu, kvůli čemuž se musel titulu vzdát.

Nedávno ale v MMA Fighting podcastu odhalil, co za odevzdáním titulu stálo, a dokonce přiznal, že se ho zuby nehty nechtěl vzdát. Bohužel ale musel, UFC totiž mělo domluvu s Procházkou.

“Když se to původně stalo, chtěl jsem si titul udržet, ale v cestě tomu stála dohoda, co měli s Jiřím. On se pásu nevzdal pro nic za nic. Vedení mu to velmi silně doporučilo a nabídlo mu, že až se vrátí, půjde o titul. Takže když se zraním a on má slíbený zápas o pás, je dobré udělat to samé, co udělal on,” vysvětlil Hill.

Zranění mu operoval Dr. Neal ElAttrache, který je ve svém oboru velmi uznávaný. V minulosti měl pod skalpelem třeba Conora McGregora nebo George St.Pierra a Francise Ngannoua. Svoje zdraví mu tedy svěřily ty největší hvězdy UFC a vše dopadlo skvěle. Dá se tedy očekávat, že pokud vše dopadne dobře, ani Hill nebude pauzírovat dlouho.

“Pokud vše dopadne tak, jak doufám, chystám se k trénování vrátit půl roku od operace. K zápasení bych se pak chtěl vrátit v druhé čtvrtině příštího roku. Vše se hojí dobře, je to mnohem rychlejší, než jsem čekal, že to bude. Chvíli už dokonce chodím. Znovu můžu nosit svou normální obuv, ale vše beru pomalu. Doufám, že po půl roce budu v pořádku a těším se, až budu zase mít zamluvený zápas.”

Ke konci rozhovoru odhalil, že ho nezajímá, proti komu jeho další zápas bude. UFC mu totiž slíbilo, že při svém návratu dostane stejnou šanci jako Procházka a hned v prvním zápase bude mít možnost svůj ztracený titul získat zpět. Na to, jestli se mu to podaří, což nejspíše žádný český fanoušek nechce, si ale ještě pár měsíců budeme muset počkat.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články