Je mi to líto, kdo je na řadě? Procházka reagoval na Hillovo zranění a uvolnění titulu

Je mi to líto, kdo je na řadě? Procházka reagoval na Hillovo zranění a uvolnění titulu Jamahal Hill a Jiří Procházka | zdroj: Profimedia

Je jen těžké uvěřit, jak se Hillovi přihodila utržená achilovka. Teď si musí Jiří Procházka najít k titulovému zápasu nového tanečního parťáka.

 

Jamahal Hill, teď už bývalý šampion polotěžké váhy dnes oznámil, že uvolnil svůj šampionský titul, a to z vážného důvodu. Americký bojovník si totiž přetrhl Achillovu šlachu a vypadá to, že bude trvat minimálně půl roku, než bude moct znovu trénovat.

MMA je tvrdý sport a zranění se občas nevyhne nikdo. O to horší jsou okolnosti, za kterých se Jamahalovi utrhla jeho achilovka – hrál totiž basketball.

Šlo o přátelské utkání v rámci mezinárodního „fight weeku“ mezi bojovníky UFC, které se odehrálo minulý týden. Kapitány týmů byli bývalý šampion polotíhy i těžké váhy Daniel Cormier a právě Jamahal Hill. Podle všeho si Jamahal zranil během hry kotník a s ním se mu utrhla i achilovka. Americký bojovník tak čekal na diagnózu, jak je jeho zranění vážné, a když se potvrdilo nejhorší, udělal to samé, co udělal loni na podzim i Jiří Procházka a místo aby zdržoval divizi, svůj titul uvolnil.

Tato zpráva se dostala i k Jiřímu Procházkovi, který Jamahala za jeho gesto ocenil, protože moc dobře ví, jaké to je:

„Chlape, je mi to moc líto. Opravdu jsem se těšil na náš zápas. Vážím si toho, že jsi uvolnil titul. Jenom člověk, který tuhle situaci zažil si opravdu váží takového gesta.

Kdo je další? Vítěz mezi Blachowiczem a Pereirou? Nebo?“ vznesl otázku ohledně nového soupeře český samuraj.

Hill si Procházkovu zprávu přečetl a reagoval na ni:

„Díky šampione. Určitě si spolu ještě zatancujeme. Podrž to tam mezitím a nemůžu se dočkat, až tě uvidím naproti v oktagonu“

Pokud k zápasu s Hillem a Jiřím někdy dojde, určitě to nebude tento rok. Jiří si tak bude muset najít pro titulový zápas nového soupeře a jak už sám naznačil, jeden takový by mohl vzejít ze zápasu mezi Janem Blachowiczem a Alexem Pereirou. Ten je naplánován na 29. července a určitě se bude na co dívat. Pereira je jeden z nejlepších strikerů v UFC a dá se očekávat, že polotěžká váha mu bude sedět mnohem více než střední, do které musel hubnout přes 20 kg. Také zápas s Janem Blachowiczem by byl pro Procházku určitě velice zajímavým a kdo ví, třeba by se mohl odehrát i v Evropě.

Jan Blachowicz a Jiří Procházka v zákulisí UFC Jan Blachowicz o souboj s Procházkou hodně stál, teď je zklamaný | zdroj: Profimedia

Dalšími jmény na seznamu potenciálních soupeřů je i Magomed Ankalaev nebo Aleksandar Rakič. Ankalaev bojoval o uvolněný titul s Blachowiczem loni na podzim, ale souboj skončil remízou a rozhodně nešlo o nejlepší zápas večera. Rakič se léčil po operaci kolena, které utrpěl před rokem v zápase s Blachowiczem, ale v tuto dobu už by mohl být uzdravený a má s Jiřím nevyřízené účty, když tvrdí, že jej český bojovník předběhl v cestě za titulem.

Zdroje:  mmamania.com , twitter - Jamahal Hill

Nejnovější články