Klid před bouří. Tiskovka UFC 295 se nesla v gentlemanském duchu, Aspinall a Pavlovich si vyměnili komplimenty

Klid před bouří. Tiskovka UFC 295 se nesla v gentlemanském duchu, Aspinall a Pavlovich si vyměnili komplimenty Sergej Pavlovich a Tom Aspinall | zdroj: Getty Images

V noci ze soboty na neděli bude ikonická hala Madison Square Garden v New Yorku opět patřit MMA a také návratu Jiřího Procházky, který společně s Alexem Pereirou obstará hlavní zápas večera. Není mezi nimi žádná zlá krev, fanoušci jsou ale nadšení a očekávají šílenou bitvu. Ještě předtím se společně se svými "předskokany" Tomem Aspinallem a Sergejem Pavlovichem potkali sešli ke společné tiskové konferenci.

Ačkoliv se dal souboj o prozatimní titul těžké váhy mezi Aspinallem a Pavlovichem dohromady teprve před zhruba dvěma týdny, aby zaplácl díru po zrušení zápasu mezi Jonesem a Miocicem, mezi fanoušky a novináři ohromně zarezonoval. Není se čemu divit, oba dva mají ve zvyku vítězit už v prvním kole. 

Že zápas na body neskončí, předvídá i sám britský bojovník. "Jsem si jistý, že jeden z nás se v nějakou chvíli trefí," prohlásil a neskrýval, že mu soupeř nahání hrůzu. "Nicméně já nejlíp funguji, když se bojím. Strach je něco, s čím mám opravdu dobrý vztah a dodává mi superschopnosti. Obecně řečeno, čím víc se bojím, tím lépe si v zápase vedu," dodal pak, aby se snad fanoušci nestrachovali, že ho to bude v zápase svazovat.

"Děkuji Tomovi, že mě označil za nejnebezpečnějšíhpo bojovníka v těžké divizi," reagoval Pavlovich. "Já si taky myslím, že on je dost nebezpečný, je hodně dobrý v postoji i na zemi. Neberu ho na lehkou váhu, připravoval jsem se na sto procent a bude to opravdový boj." Oproti Angličanovi má výhodu, jelikož absolvoval plnohodnotnou přípravu na dva stylově odlišné bojovníky. "Připravoval jsem se na Jona Jonese, který je dobrý wrestler, a na Stipeho Miocice, který je dobrý postojář. Takže jsem měl obecně zaměřený kemp na jakýkoliv zápas, který by byl. Samozřejmě, když jsem dostal Toma, trochu jsme to upravili kvůli jeho rychlosti."

V závěru pak ruský novinář přišel s tím, že Aspinall údajně v podcastu Believe me you pronesl, že Pavlovich v minulosti zápas s ním dvakrát odmítl. Angličan to okamžitě popřel. "Jednou odstoupil, protože měl problém dostat vízum, ale nikdy jsem neřekl, že by odstoupil, protože se bál." Jeho soupeř přitakal: "Pokud jsem odmítnul, tak to muselo být kvůli covidu nebo vízu, nikdy to nebylo kvůli protivníkovi. Pokud nepřijmete zápas kvůli soupeři, tak jste ve špatném sportu," pronesl s kamennou tváří.

Vyhrocený nebyl nakonec ani jejich závěrečný staredown, Aspinall dokonce ruského fightera chytil kolem ramen, aby společně s ním zapózoval pro kamery. Nenechte se ale mýlit, v kleci si tihle dva nic nedarují.

Respekt byl cítit i mezi aktéry hlavního zápasu. Český válečník hned na úvod označil Brazilce za skvělého soupeře. Na dotaz, jak si s Pereirou představuje perfektní zápas, odpověděl, že je mu to jedno, prostě udělá všechno pro vítězství. 

Z Pereirova výrazu šlo vyčíst, že mu buďto dává pořádně zabrat shazování váhy, anebo ho prostě jen nudí dokola opakující se otázky. Při dotazu týkající se slávy si pak posteskl, že se od chvíle, kdy dorazil do New Yorku, nezastavil. "Pořád samé rozhovory. Je to součást hry, ale snažím se tomu dát nějaké mantinely."

Tisková konference žádné drama nepřinesla, což sice někteří fanoušci neocenili, jiní to ale vítají jako příjemnou změnu, kdyý bojovníci raději než ostrá slova nechají mluvit činy přímo v oktagonu. Bouře v podobě hlavní části turnaje UFC 295 vypukne v neděli ve 4:00 ráno našeho času.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články