UFC odhalilo tři největší zápasy na začátek příštího roku. Do akce půjde Strickland, Volkanovski i O'Malley

UFC odhalilo tři největší zápasy na začátek příštího roku. Do akce půjde Strickland, Volkanovski i O'Malley Sean O'Malley je novým šampionem bantamové divize UFC | zdroj: Profimedia

Nový rok a v sázce tři šampiónské pásy. Prezident UFC Dana White oznámil titulové zápasy na velkých turnajích, které se odehrají na začátku příštího roku.

White v pondělí přidal na sociální sítě video, v němž oznamuje zajímavé titulové bitvy ve třech váhových kategoriích. Rok 2024 otevře 20. ledna na turnaji UFC 297 duel Seana StricklandaDricusem Du Plessisem, které uvidí kanadské Toronto. V únoru půjdou do akce Alexander Volkanovski a Ilja Topuria, měsíc poté vyzve Marlon "Chito" Vera šampiona bantamové váhy Seana O'Malleyho. Zatím známe datum pouze prvního turnaje, zbylé dva UFC upřesní v následujících týdnech.

Sean Strickland před časem šokoval svět, když rozebral Israela Adesanyu a vyhrál po pěti kolech jasně na body. Všeobecně se očekávalo, že v první obhajobě nastoupí proti Khamzatu Chimaeovovi, který v Abu Dhabí porazil bývalého welterového šampiona Kamarua Usmana. Kontroverzní čečenský bojovník a kamarád diktátora Kadyrova je ale zraněný, a navíc má problém na západě získat víza a zřejmě proto si na titul v dohledné době nesáhne.

Na řadu tak přichází jihoafrický rodák Dricus du Plesiss, který držíí sérii osmi výher v řadě. Poslední, kdo jej dokázal porazit byl Roberto Soldič v roce 2018. Od té doby přemohl například Darenna Tilla, Dereka Brunsona či Brada Tavarese. V posledním utkání vypadal skvěle, bývalého šampiona Roberta Whittakera ukončil v druhém kole a dle sázkových kanceláří bude v souboji proti Stricklandovi dokonce favoritem.

Dle mnohých nejlepší pérová váha historie Alexander Volkanovski se vrací do pérové váhy proti neporaženému španělskému zázraku Ilju Topuriovi. Australan zkusil v Abu Dhabí podruhé získat pás v lehké váze, ale opět nedokázal vyzrát na šampiona Islama Makhacheva a prohrál tvrdým KO. V pérové divizi je však neochvějným králem. Svou šanci nyní zkusí rozjetý mladý dravec s přezdívkou "El Matador", který zatím v UFC nasbíral 6 vítězství. V posledním zápase nedal šanci nebezpečnému Joshu Emmettovi a zcela po právu vyzve suverénního šampiona.

V březnu přijde na řadu miláček nejen Dany Whita ale i mnohých fanoušků Sean "Sugar" O'Malley. Cukřík vybojoval titul bantamové váhy v srpnu letošního roku, kdy dokázal v druhém kole ukončit Aljamaina Sterlinga. Ve své kariéře má 17 výher a pouze jednu porážku. Tu mu uštědřil Marlon Vera, který mu rozkopal nohu a vyhrál v prvním kole na TKO. "Cukřík" tuhle prohru odmítá uznat a v odvetě bude chtít ukázat, že je lepším bojovníkem. „Nemohu se víc těšit. Je to dokonalé, že dostanu tento zápas. Řekl bych, že načasování nemohlo být lepší. Po našem prvním zápase všichni říkali, že musí přijít odveta. Já jsem řekl, že ten zápas dostanu, až přijde vhodná doba. Nyní přišla a já toho chlapa totálně zničím,“ vyjádřil se O'Malley jako první z obhájců titulu.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články