Odveta Makhacheva s Oliveirou nejspíš bude, v lednu se ale nedočkáme

Odveta Makhacheva s Oliveirou nejspíš bude, v lednu se ale nedočkáme Islam Makhachev překvapil Oliveiru v postoji | zdroj: Profimedia

Vypadá to, že dalším vyzyvatelem o pás lehké váhy bude opět Charles Oliveira. Najít ale vhodný termín pro odvetu s Makhachevem nebude snadné.

I když se chvíli spekulovalo, že proti úřadujícímu šampionovi lehké váhy nastoupí držitel BMF pásu pro největšího tvrďáka Justin Gaethje, pravděpodobně tomu tak nebude a o titul se opět poperou Makhachev s Oliveirou.

Ti se spolu poprvé utkali loni v říjnu a před zápasem se spousta fanoušků přikláněla na stranu držitele nejvíce ukončení v historii UFC – Charlese Oliveiry. Lidé na internetu často argumentovali tím, že Islam si zápas o titul nezaslouží, protože měl pouze jednoho protivníka z TOP 5 své váhy a měl by mít ještě minimálně jeden zápas, než bude moci bojovat o pás. 

Svým dominantním výkonem ale současný šampion všechny přesvědčil, že v ten večer je on tím lepším zápasníkem. Brazilce, který předtím vyřídil Chandlera, Poiriera i Gaethjeho, ukončil už ve druhém kole na páku arm triangl. Dokázal tak, že jeho grappling je na minimálně stejné úrovni jako ten, kterým disponuje Oliveira, který za celou svou kariéru získal 21 vítězství díky submisím.  

Chvíli po zápase byla na stole i možná odveta, kterou ale “do Bronx”, jak si Charles Oliveira přezdívá, rázně odmítl s tím, že bude muset ještě trénovat. O téměř tři čtvrtě roku později se pak utkal o právo vyzvat šampiona s Beneilem Dariushem, který měl v té době šnůru osmi výher v řadě a porazil například Dobera, Fergusona či Gamrota. 

Zápas nebyl vůbec vyrovnaný, jak se čekalo a Oliveira zvítězil v prvním kole na TKO. Jasně si tak řekl o další šanci na to, aby si svůj bývalý titul vybojoval zpět. To se na UFC 294 skutečně mělo stát, Charles se ale ošklivě zranil a musel ho na poslední chvíli zastoupit Alexander Volkanovski, který byl ale tvrdě ukončen v prvním kole. 

Známý novinář Ariel Helwani ale přišel s informací, že se UFC snaží zápas Makchachev – Oliveira domluvit na lednové UFC 297. “Teď jsem to slyšel v šatně. Lidé se nás na to začali ptát, ale tohle je poprvé, co o tom slyšíme. Ale čas by možná seděl. Kdo ví?” reagoval na drby Charles a dal tím fanouškům poměrně velkou naději. 

Vše ale uzemnil Islamův manažer Ali Abdelaziz. Ten prohlásil, že se jedná o fake news a dodal, že šampion bude nejdříve připraven obhajovat až devátého března. To je poměrně zvláštní výběr data, jelikož na druhého března je naplánované první UFC v Saudské Arábii, kde by Islam mohl sloužit jako obrovský tahák. Dále je to přesně den před Ramadánem, který tento rok začíná 10. března a končí 8. dubna.

Šéf UFC Dana White následně potvrdil, že sice Oliveira nejspíš bude příštím vyzyvatelem, ale zatím se neví kdy se duel odehraje. V lednu to ale určitě nebude, pro zmiňovaný turnaj UFC 297 totiž ohlásil jako hlavní zápas bitvu o titul střední váhy mezi Seanem Stricklandem a Dricusem du Plessisem.

Zdroje:  ESPN , Twitter Ariel Helwani , Dana White - Twitter , Ali Abdelazis - Twitter

Nejnovější články