Khabib vysvětlil, proč je podle něj Oliveira v boji na zemi přeceňovaný

Khabib vysvětlil, proč je podle něj Oliveira v boji na zemi přeceňovaný Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

Většina bojovníků se sice bojí s Charlesem Oliveirou jít na zem, podle Nurmagomedova ale zas tak dobře jiu-jitsu neumí. Vypadá to ale, že se dagestánský "Orel" trochu přepočítal.

 

Vrcholem víkendového turnaje UFC 280 bude bitva o trůn lehké váhy mezi Charlesem Oliveirou a Islamem Makhachevem, dvěma bojovníky, kteří v posledních letech neznají slovo porážka. Dagestánec vyhrál 10 duelů v řadě, "neoficiální" šampion dokonce o jeden více. Přesto mají jeho soupeři tendenci před zápasy s ním zpochybňovat jeho bojové schopnosti.

Zatímco Dustin Poirier a Justin Gaethje poukazovali na to, že Oliveira nemá srdce a v těžkých chvílích se psychicky zlomí (oba se následně názorně přesvědčili o opaku), z Makhachevova týmu zaznívá spíš to, že bude jeho Dagestáncův wrestling v zápase jasně dominovat a Brazilec si na zemi ani neškrtne.

To působí dost sebevědomě, jelikož je Oliveira známý škrtič a v rámci UFC dokonce drží rekord v počtu výher na submisi (16). Khabib je ale přesvědčen, že jsou Brazilcovy schopnosti v boji na zemi přeceňované.

"Tohle Islam na zemi udělá s Charlesem Oliveirou – osedlá si ho jako koně," prohlašuje Nurmagomedov ve videu, které se objevilo na sociálních sítích. "Hodně lidí Islama podceňuje, myslí si, že má Oliveira dobrou zem. Nemá. Jak můžeš říct, že dobře bojuješ na zemi, když v UFC osmkrát odklepeš. Tys osmkrát odklepal!"

Khabib ale očividně smíchal jablka s hruškami. Oliveira sice má v UFC 8 porážek, avšak pouze 3 z toho na submisi. Naposledy ho v roce 2016 na gilotinu utáhl Ricardo Lamas. Od té doby ale houževnatý Brazilec ušel pořádný kus cesty a dá se říct, že je teď úplně jiným bojovníkem než před lety. V oktagonu se navíc utkal s mnohem těžšími soupeři než Islam. Je tak krásnou ukázkou toho, že neporažené bilance bývají v očích fanoušků přeceňovány a prohry mohou bojovníka ve výsledku učinit lepším. Úsměvné je i to, že má Oliveira ve výsledku více výher na submise, než kolik Khabib absolvoval v UFC zápasů (13). 

Jak zápas dopadne, se dozvíme již v sobotu večer. Hlavní karta startuje v příjemných 20:00. Rozhodně se ale vyplatí sledovat i předchozí prelims, kde se objeví například Makhmud Muradov. Celá startovka vypadá opravdu skvěle:

Charles Oliveira vs. Islam Makhachev

Aljamain Sterling vs. T.J. Dillashaw

Petr Yan vs. Sean O’Malley

Beneil Dariush vs. Mateusz Gamrot

Katlyn Chookagian vs. Manon Fiorot

-----------------------

Belal Muhammad vs. Sean Brady

Makhmud Muradov vs. Caio Borralho

Volkan Oezdemir vs. Nikita Krylov

Zubaira Tukhugov vs. Lucas Almeida

Magomed Mustafaev vs. Jamato Nišikawa

Abubakar Nurmagomedov vs. Gadzhi Omargadzhiev

Armen Petrosyan vs. AJ Dobson

Malcolm Gordon vs. Muhammad Mokaev

Karol Rosa vs. Lina Lansberg

Marina Rodriguez vs. Amanda Lemos

Zdroje:  BT Sport

Nejnovější články