Titulová bitva mezi Oliveirou a Makhachevem bude mít nečekanou zálohu

Titulová bitva mezi Oliveirou a Makhachevem bude mít nečekanou zálohu Islam Makhachev a Charles Oliveira | zdroj: Profimedia

UFC nic nepodceňuje a pro hlavní zápas na turnaji v Abu Dhabí raději připravilo velmi kvalitního náhradníka, který je aktuálně nejlepším bojovníkem napříč všemi vahami.

V sobotu 22. října nás čeká další obrovský turnaj UFC 280, jemuž vévodí bitva o titul lehké váhy (70,3 kg) mezi neoficiálním šampionem Charlesem Oliveirou a Khabibovým nástupcem Islamem Makhachevem.

Na startovce je spousta dalších zajímavých duelů, například Sterling a Dillashaw, kteří se pobijí o titul bantamové divize (61,2 kg), nebo tvrďák Petr Yan proti populárnímu Seanu O'Malleymu, Muradov proti Borralhovi a další. UFC ale ani tak nechce riskovat, že by náhodou přišlo o třešničku na dortu v podobě hlavního zápasu, a tak povolalo nečekaného záložníka.

"Jsme domluveni na tom, že budu záložním bojovníkem," prozradil šampion pérové váhy (65,8 kg) Alexander Volkanovski ve videu na svém Youtube kanále. "Volal jsem po tom, řekl jsem, že to chci. Jen jsem se musel ujistit, že je má ruka v pořádku (poranil si ji v posledním zápase s Hollowayem, pozn. red.). Všechno je v pořádku, mám povolení bojovat."

Podobně jako v minulosti Michael Chandler nebo Jiří Procházka tedy Alexander bude muset splnit váhový limit, ačkoliv šance, že nakonec k zápasu nastoupí, není vysoká. Volkanovski to ale vnímá jako jasný signál, že je tím pádem další v řadě. V pérové váze mu totiž doslova došli adekvátní soupeři a vévodí také žebříčku bez rozdílu vah. Není tedy divu, že už dlouho pošilhává po titulu ve vyšší váhové kategorii.

Zda ale případně možnost zabojovat o titul lehké váhy dostane, bude ale dost záležet na tom, jak v Abu Dhabí obstojí Beneil Dariush, který má aktuálně v lehké váze druhou nejdelší vítěznou sérii (7). Polák Mateusz Gamrot ale nebude snadný skalp, koneckonců z 23 zápasů prohrál jediný. Do konverzací v souvislosti s titulem se ale určitě dostane také vítěz očekávaného fightu mezi Dustinem Poirierem a Michaelem Chandlerem. Až už se ale situace v téhle divizi vyvrbí jakkoliv, nudit se rozhodně nebudeme.

Zdroje:  Alexander Volkanovski – Youtube

Nejnovější články