Šampion Volkanovski prozradil, jak ho o titul málem připravila nečekaná noční návštěva dopingových kontrolorů

Šampion Volkanovski prozradil, jak ho o titul málem připravila nečekaná noční návštěva dopingových kontrolorů Alexander Volkanovski ve třetím souboji s Hollowayem jasně ukázal, že aktuálně nemá v pérové váze konkurenci | zdroj: Profimedia

Nečekané dopingové kontroly asi nemá v oblibě žádný UFC bojovník, i když je čistý jako lilie. Není se čemu divit, kontroloři jsou totiž neoblomní, zazvoní u vás v kteroukoliv hodinu a nenechají vás jít, dokud jim nenačůráte do zkumavky.

Šampion Alexander Volkanovski neměl v posledních letech na růžích ustláno. Maxe Hollowaye sice podle rozhodčích porazil, ale mnoho fanoušků vidělo zejména druhý duel vyhrát populárního Havajana. O víkendu tedy došlo na třetí zápas, který měl konečně zodpovědět otázku, kdo je skutečně lepším bojovníkem. Max se sice holedbal, že Alex bude rád, když vydrží do třetího kola, Australan ale nakonec od začátku do konce dominoval.

Na pozápasové tiskové konferenci viditelně šťastný a uvolněný Alex přiznal, že ho debaty ohledně nedostatečně přesvědčivého vítězství prvních dvou bitev dlouho užíraly. "Ale byl to dobrý pocit, konečně to ukončit a umlčet spoustu lidí."

Jeho výkon ve druhém zápase je navíc nutné přehodnotit s přihlédnutím k incidentu, který prozradil až nyní.

"Bylo tam pár věcí, které se staly. Zjevně nevíte o tom, že mě testeři z USADA přišli vzbudit čtyři hodiny před tím, než jsem měl vstávat, což je šílené. Nevím, jak se to mohlo stát. Už jsem se přes to ale přenesl," uvedl se šampion a vzápětí přidal detaily: "Bylo to v polovině mého spánku. Všechny nás vzbudili a řekli, že mě budou testovat. Mí trenéři a manažeři se jich ptali, co tím myslí, co to sakra má být. Vzbudil jsem se v noci, abych jim načůral do zkumavky, takže jsem ji nemohl naplnit. Musel jsem se zavodnit. Příběh pokračuje. Musel jsem pít vodu, abych to urychlil a mohl jít zase spát." Usnout mu ale nešlo, takže v zoufalosti sáhl po tabletách melatoninu, což mu následně totálně rozhodilo biorytmus a připadal si po probuzení jako opilý.

Podle Volkanovskiho je prý ve druhém jeho zápase s Hollowayem jasně vidět, že měl velmi špatné reakce a nedokázal se dostat do tempa. Bojovat dokázal jen silou vůle. Nakonec je ale prý rád, že se to stalo, protože ho to učinilo ještě silnějším a dodalo mu to sebevědomí do dalších zápasů.

"Bylo to drsné, ale nejsem chlap, co by se vymlouval. Říkám vám to teď, protože jsem nejdřív musel všechny umlčet. Nebyl jsem to já, teď tomu budete věřit kvůli tomu, co jsem dnes večer udělal. To proto jsem byl tak sebejistý před tímhle zápasem. Já nebyl ve své kůži, on ano, a stejně mě nedokázal porazit," uzavřel v UFC neporažený Volkanovski, pro něhož bylo třetí vítězství nad Maxem zároveň čtvrtou úspěšnou obhajobou titulu.

Dost jednostranný zápas rovněž ukázal, že Volk aktuálně nemá v pérové váze konkurenci. I přes svůj nevelký vzrůst (168 cm) tedy pokukuje po druhém pásu v lehké váze (70,1 kg), kde aktuálně kraluje, byť neoficiálně, Charles Oliveira. Zatím, co by se vydal na výpravu do vyšší váhové kategorie, mohl by v jeho původním působišti vykrystalizovat jasný vyzyvatel. O tento post se shodou okolností hlásí také šampion nižšího bantamu Aljamain Sterling a po souboji s Australanem už dlouho volá Henry Cejudo. I toto by rozhodně byly zajímavé možnosti.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články