Jdu bojovat s tím nejděsivějším chlapem za těch nejhorších podmínek, ale věřím ve vítězství, říká Aspinall

Jdu bojovat s tím nejděsivějším chlapem za těch nejhorších podmínek, ale věřím ve vítězství, říká Aspinall Anglický bojovník Tom Aspinall. | zdroj: Getty Images

Chybělo málo a po vážném zranění ukončil kariéru. Černé myšlenky však rychle zahnal a nyní se může stát třetím britským šampionem UFC. Tom Aspinall vyzve nebezpečného Sergeje Pavloviche o prozatimní titul těžké váhy. 

Těsně před očekávaným zápasem Jiřího Procházky budeme moci sledovat také zajímavý souboj o prozatimní titul těžké váhy, ve kterém Tom Aspinall vyzve nebezpečného Sergeje Pavloviche. Pokud Angličan zvítězí, stane se po Michaelu Bispingovi a Leonu Edwardsovi třetím šampionem z Velké Británie. Ostrovní národ vkládá do Aspinalla velké naděje kvůli jeho působivé bilanci v UFC. V lize těch nejlepších zaváhal pouze jednou, když v minulém roce prohrál s Curtisem Blaydesem z důvodu vážného zranění kolene, které ohrozilo jeho další kariéru.

Od své premiéry v roce 2020 ukončil pět soupeřů před limitem, čtyři v prvním kole. Utáhl Andreie Arlovského i Alexandera Volkova, ukončil Spivaka i Colliera. Získal čtyři bonusy za zápas večera a stal se velkou hrozbou těžké váhy. Odměnou měl být zápas s Curtisem Blaydesem na domácím turnaji v Londýně kam vstupoval s myšlenkou, že výhra mu zajistí vstupenku do titulového zápasu. Co čert nechtěl, po pouhých patnácti vteřinách si přivodil devastující zranění kolene, které nejenže ukončilo vítěznou sérii, ale ohrozilo i pokračování slibně rozjeté kariéry. 

„Kdybych řekl, že mě to nezasáhlo, tak bych lhal. Měl jsem tehdy opravdu zlé myšlenky a spousty temných dnů. Nemohl jsem chodit a pořád jen přemýšlel. Bylo to pro mě opravdu složité, protože jsem aktivní člověk, který stále musí něco dělat,“ vyjádřil se Aspinall zcela otevřeně na jaře letošního roku. „Byly dny, kdy jsem přemýšlel, zda tento sport chci dělat i nadále. Je to opravdu nebezpečné povolání.“ Nakonec ale došel k tomu, že ano, což mu prý dodalo obrovskou dávku motivace.

Svou formu už potvrdil v zápase proti Marcinu Tyburovi. 364 dní po vážném zranění, opět doma v Londýně, tvrdými lokty soupeře ukončil během pouhých 73 vteřin, odnesl si další bonus za výkon večera a vypadal, jako by žádná pauza ani neproběhla. 

Tom Aspinall zdroj: Getty Images

A před pár dny přišla z čista jasna nečekaná zpráva – Jon Jones se zranil a souboj o titul proti Stipe Miočiovi, je zrušen. Tím přišel na řadu Aspinall a jeho životní šance získat prozatimní titul těžké váhy. Bohužel pro Toma, nabídka přišla na poslední chvíli, což mu rozhodně nehraje do karet. 

„Bojuju podle mého názoru s tím nejděsivějším chlapem v MMA za nejhorších možných podmínek, bez tréninkového kempu. Samozřejmě věřím tomu, že můžu vyhrát. Jinak bych kontrakt nepodepsal, nejsem typ člověka, co si pouze přijde po výplatu. Opravdu věřím, že v sobotu vyhraju. Jsem naprostý vítěz a v sobotu najdu způsob, jak vyhrát, bez ohledu na okolnosti. Soupeř je opravdu nebezpečný člověk, stejně jako já. Soustředím se na to, abych si zápas užil. Splnil se mi sen, bojovat v Madison Square Garden.“

Pavlovich byl původně určen jako náhradník pro případ, že by se Jones nebo Miocic zranili, takže se naplno připravoval, a i proto bude podle sázkovek favoritem. První šampion z Velké Británie Michael Bisping přesto neochvějně věří svému krajanovi. Není divu, sám totiž moc dobře ví, jaké to je získat titul bez pořádného tréninkového kempu. Na turnaji UFC 199 sebral titul Lucku Rockholdovi poté, co v Kanadě natáčel akční film a neměl možnost se na zápas takřka vůbec připravit.

„Bude to vypadat úplně jednoduše, trefí ho, vezme na zem a ukončí v prvním kole. Není to neúcta k Sergejovi, Tom je prostě velmi nadaný. Má všechny předpoklady, aby zápas vyhrál. Pokud se někdy vrátí Jon Jones, tak porazí i jeho, bude těžké váze dominovat a odejde jako nejlepší těžká váha všech dob. A to myslím opravdu vážně! Poté, co porazil Tyburu jsem říkal, že ani Jon Jones nedokáže ustát takový tlak. Možná to bylo trošku zkreslené kvůli tomu, co udělal Marcinovi, ale on to dělá pokaždé. Pokaždé!“ předvídá Bisping. Je ale dost možné, že se jeho předpověď vyplní jen z poloviny, Pavlovichovi totiž často stačí jedna dobře trefená rána a posledních 6 soupeřů zastavil už v první pětiminutovce.

Zdroje:  skysports.com , YouTube Michael Bisping Podcast , mmajunkie.com , TNT Sports Boxing

Nejnovější články