„Co to bylo za stopku“? Bojovníci reagují na předčasné ukončení Jiřího Procházky

„Co to bylo za stopku“? Bojovníci reagují na předčasné ukončení Jiřího Procházky Rozhodčí Marc Goddard zastavil zápas až příliš brzy. | zdroj: Getty Images

Toho, že ukončení zápasu Jiřího Procházky a Alexe Pereiry nebylo úplně v pořádku, si všimli i Procházkovi kolegové z oktagonu. Podívejte se, co si o tom myslí.

Snad celá republika dnes fandila českému bojovníkovi Jiřímu Procházkovi na cestě za jeho šampionským titulem, který chtěl získat v zápase s Alexem Pereirou. Osud tomu ale nechtěl a i přesto, že Jiří vyhrál první kolo a ve druhém si nevedl špatně, rozhodla jediná chyba. Jiří totiž tvrdě inkasoval levý hák Pereiry, který jej poslal k zemi.

Procházka ale nebyl úplně v bezvědomí a i když se mu po levém háku podlomily kolena, snažil se o takedown. Ten se mu bohužel nepovedl a Pereira jej začal mlátit loktama za ucho. Procházka padl na zem a Brazilec jej zakleknul do mountu, když v tom zápas ukončil rozhodčí Marc Goddard.

V prvních okamžicích to vypadalo na předčasně zastavený zápas, ale z jiného úhlu kamery je jasné, že lokty za ucho udělaly svoji práci a Procházka v jeden okamžik padá sám bezvládně k zemi. A v tu chvíli se rozhodl Goddard zastavit zápas. Jakmile český bojovník dopadl, znovu se "nahodil", ale to už bylo pozdě a rozhodčí už zápas odmával.

V prvních chvílích však skutečně vše zavánělo příliš brzkým ukončením zápasu, o čemž se dohadovali také komentátoři UFC Joe Rogan s Danielem Cormierem. Jiří nakonec také sám po zápase připustil, že ukončení bylo v pořádku, a že byl mimo: „Myslím, že nakonec to bylo správné. Byl jsem mimo, ale víte, já nikdy nepřestanu. I když budu mrtvý, moje tělo bude pořád fungovat. Shit happens, to je jedno. Pro mě je to velká lekce. Budeme na tom pracovat a budu zpátky silnější než kdy předtím.“

Procházky se ale také zastala spousta bojovníků, kteří zápas viděli zastavený příliš brzo:

„Hovadina! Předčasná stopka! Marc Goddard to udělal znovu! Jsme bojovníci, nechte nás bojovat!“ napsal vyzyvatel bantamové váhy Merab Dvalishvili a narážel na to, že Goddard docela brzy stopnul také Pereirův zápas s Adesanyou.

„To byla hodně předčasná stopka!“ napsal bývalý šampion Dominick Cruz.

„Myslím, že to byla předčasná stopka. Musím se podívat, co se tam stalo, když se dostali na zem. Ale i tak, gratuluji Poatanovi,“ řekl bývalý šampion Henry Cejudo.

„Jiří je speciální týpek. Většina chlapů by neřekla to, co on právě řekl. Respekt válečníku,“ ocenil charakter českého bojovníka Max Holloway.

„Jsem rád, že Alex vyhrál, ale to byla určitě předčasná stopka,“ prohlásil Terrance McKinney.

„V zápse jako je tento nás tam nechejte zemřít. Ta stopka byla úplně mimo,“ prohlásil bojovník Lando Vannata.

„Podívejte se na záznam. Dokonce ani Marc Goddard si nebyl jistý tou stopkou,“ napsal bývalý UFC bojovník Jimi Manuwa.

„Tohle byla předčasná stopka. Mrzí mě to za Procházku,“ napsal dokonce i Jiřího rival Aleksandar Rakič.

 

Zdroje:  ufc.com , x.com

Nejnovější články