Jsou oba speciální, Procházka se bude muset vypořádat s časovanou bombou, míní Adesanya

Jsou oba speciální, Procházka se bude muset vypořádat s časovanou bombou, míní Adesanya Israel Adesanya a Jiří Procházka | zdroj: FOTO: Paradim Sports

Alexe Pereiru zná velmi dobře, zápasil s ním už čtyřikrát. Jak bývalý šampion střední váhy UFC tipuje výsledek Brazilcova zápasu s Procházkou?

Třikrát odcházel jako poražený, naposledy ale Adesanya svou nemesis tvrdě knockoutoval a obávaného "Poatana" vyhnal ze střední váhy. "Ostatní borci z divize by měli padnout na kolena a být mi vděční, že jsem ho dostal pryč. Protože, kdyby ne, tak by se s ním museli popasovat sami. Znova a znova. A pochybuju, že by s ním kdokoliv z vás chtěl bojovat," zavtipkoval na účet kolegů.

Pereira má podle Izzyho superschopnost vypnout úplně kohokoliv. "Jeho příběh je impozantní, co dokázal v kickboxu, a pak přišel do UFC a ulovil mě, aby pak byl sám uloven a šel nahoru do 93, kde teď plánuje ukořistit druhý pás," nešetřil chválou na svého rivala.

"Jiří taky. Speciální lidská bytost. Způsob, jakým přistupuje k zápasení jako mistr boje. Drží se svého kodexu, ví, kým je. Rád trénuje jinými metodami. Jakože třeba 500krát za den boxuje do stromu a zmiňoval taky, jak se na tři dny zavřel do tmy. To je dobrý způsob, jak posílit mysl, protože si tam urovnáš nějaké věci. Nemáš žádné stimuly, jen tmu a vodu, takže tam musíš jen sedět a meditovat."

"Tenhle zápas se mi líbí, protože jsou oba velmi neortodoxní ve svém přístupu," přemýšlel Adesanya nahlas nad hlavním soubojem UFC 295, a pak se jal rozplývat nad bojovými styly obou borců. "Způsob, jakým Pereira kope leg kicky. To, jak Jiří ovládá prostor a dává kombinace. Dokonce i ty jeho nahodilé údery, způsob, jakým se hýbe. Jeho pohyb je šílený, hodně neortodoxní." 

"Je to těžký zápas pro oba, ale pro Jiřího obzvlášť kvůli té časované bombě. Tu bombu ale můžeš zneškodnit, to je ta věc. Musíš najít způsob, jak ji zneškodnit. Je to vzrušující, ale stejně tipuju Procházku. Pět kol? To si nemyslím, v polotěžké váze to na body nebude." 

Zda se Adesanyova predikce vyplní, se dozvíme v neděli brzy ráno. Hlavní část UFC 295 začíná ve 4:00, takže Procházka s Pereirou pravděpodobně přijdou na řadu okolo 6. hodiny.

Zdroje:  Freestylebender – Israel Adesanya Youtube

Nejnovější články