Procházka má skvělou bradu, ale Pereira má nejtvrdší údery, jakým kdy čelil, myslí si americký veterán

Procházka má skvělou bradu, ale Pereira má nejtvrdší údery, jakým kdy čelil, myslí si americký veterán Jiří Procházka vs. Glover Teixeira | zdroj: Profimedia

Bývalý americký zápasník a uznávaný rozhodčí podebatovali o souboji Procházky s Pereirou. Co podle nich v zápase sehraje zásadní roli?

Zápas Procházka versus Pereira nerezonuje pouze u nás a v Brazílii, těší se na něj fanoušci po celém světě. A tak se k němu samozřejmě bude vyjadřovat kde kdo, což je vlastně jen dobře, protože to ještě zvýší očekávaní.

V předposlední epizodě podcastu WEIGHING IN nabídli svůj pohled John "Big" McCarthy, jeden z nejznámějších rozhodčích, a bývalý fighter Josh "Punk" Thompson, který během své kariéry prošel takřka všemi nejvýznamnějšími organizacemi. V UFC se utkal například s Natem Diazem či Tonym Fergusonem.

Velký John na úvod utnul veškeré debaty o tom, zda by měl být v sázce titul. Zřejmě totiž zachytil nějaké názory, že by tomu tak být nemělo. "Tohle mě vytáčí, protože Jamahal Hill dostal šanci a vyhrál titul proti Gloveri až poté, co se ho Jiří vzdal kvůli zranění ramene." A jelikož se Američan rovněž zranil, je podle McCarthyho právě Pereira legitimní alternativou, což prokázal vítězstvím nad Blachowiczem.

Thompson souhlasil, byť dodal, že Brazilec v souboji s Polákem nepředvedl nijak "fantastický" výkon. Otázkou je podle něj to, jak se na Procházkovi podepíše dlouhá pauza. "Divám se, jak aktivní Pereira byl..." přemýšlel nahlas. "Jiří dává údery z divných úhlů a tak, vždycky měl dobrou fyzičku, diktuje tempo, ale co mě znepokojuje, nebo co si myslím, že bude hrát roli, je to, že Alex má nejspíš ty nejtvrdší rány, jaké kdy Procházka dostal. Bude mezi nejlepšími, řekl bych dvěma nebo třemi nejlepšími bojovníky, jakým kdy čelil."

"Ale Jiří už tvrdé zásahy dostal a má sakra dobrou bradu," namítl McCarthy.

"Jo, má skvělou bradu, souhlasím," přitakal Thomson. "Ale to, jak záludný a dobrý Pereira je, jak trefuje všechny ty údery z levé ruky a levé háky, není to kickboxer nebo bojovník, s jakým už Procházka bojoval. A jestli ho trefí ve správnou chvíli, schová to za kop, nebo to udělá jakkoliv jinak, tak si myslím, že má na to, aby ho ukončil. Jiří není nejlepší wrestler..."

"Ale zase je neortodoxní, je divný, ale v dobrém smyslu. Dělá totiž věci, co jiní chlapi ne, ve chvílích, kdy to to jiní neudělají. To z něj dělá těžkého soupeře pro kohokoliv, protože nikdy nevíte, co udělá," převzal slovo opět John. "Když nad tím přemýšlím, oba můžou vyhrát. Očividně, pokud se boj párkrát dostane na zem, tak to bude nahrávat Procházkovi. Ale v postoji to bude favorizovat spíš Alexe, to je to, co z toho dělá zajímavý zápas."

Oba pánové tak v podstatě shrnuli to, co je na souboji Procházky s Pereirou tak fascinující. Poatan už mnohokrát ukázal, že má v ruce KO úder, kterým dokáže uzemnit prakticky kohokoliv. A právě český válečník často nějaký takový úder sežere, tvrdé KO ale schytal pouze jednou – na konci roku 2015 ve finále pyramidy v RIZINu od Muhammeda Lawala. Od té doby s ním k bodovému rozhodnutí došel pouze jediný ze 13 soupeřů. Zda padne i "Poatan" a Jiří se s velkou pompou vrátí na trůn polotěžké divize se dozvíme 12. listopadu v brzkých ranních hodinách, do té doby nám nezbývá, než spekulovat nad tím, jak bude zápas probíhat.

Zdroje:  YouTube Weighing In

Nejnovější články