Jamahal Hill prozradil, jakou chybu udělal v zápase s Pereirou, teď touží po odvetě

Jamahal Hill prozradil, jakou chybu udělal v zápase s Pereirou, teď touží po odvetě Alex Pereira vs. Jamahal Hill | zdroj: Profimedia

Stejně jako Jiří Procházka i Jamahal Hill věří, že Alexe Pereiru dokáže porazit. Co se pokazilo v prvním zápase?

Američan Jamahal Hill si sice na obávaného Alexe Pereiru věřil, nakonec ale padl už v prvním kole. Navíc se tak stalo po památném momentu, který ještě přiživil Pereirovu pověst chladnokrevného lovce. Krátce předtím totiž jeden z kopů zasáhl jeho suspenzor a rozhodčí chtěl zápas přerušit a dát mu čas na zotavení. Brazilský šampion ho ale bez mrknutí oka zastavil a pokračoval v boji, pár vteřin na to poslal Hilla k zemi a tam ho pár ranami dokončil.

Jamahal teď prozradil, co se podle něj pokazilo. "Máš se chránit po celou dobu, ale zároveň ti rozhodčí řekne, ať posloucháš jeho příkazy. V tu chvíli řekl, ať zastavíme, a já zastavil ještě dřív, než mezi nás vstoupil. A můžete vidět, že Alex pokračoval a zkrátil vzdálenost. Jasně rozumím tomu, že to od něj bylo chladnokrevné, dostal ránu mezi nohy a pak rozhodčího odstrčil. Ani to mezi nohy nebylo. A pak se ke mně přiblížil, zatímco jsem se chtěl ujistit, že je v pohodě. Byl to od něj drsné, já se měl chránit. Pokud by rozhodčí Herb Dean mohl udělat něco jinak, tak to mohl lépe a čistěji restartovat."

Porážku ale Hill nikterak nerozporuje a ačkoliv ukončení vypadalo tvrdě, neodnesl si z něj žádné následky, a tak okamžitě kývl na další zápas, v němž změří síly s postojářem Khalilem Rountreem. "Bude to lepší, než kdybych šel do přípravy po pauze. To mi pomůže, abych předvedl výkon, jaký potřebuju, abych se dostal zpátky do pozice, že dostanu odvetu s Alexem." Plán je tedy jasný – vyhrát naprosto dominantně. 

Odveta s Pereirou je pro Hilla teď tak důležitá, že by Brazilce klidně pronásledoval do těžké váhy. "Vím, že se v budoucnu znovu potkáme," říká sebevědomě. Zda to bude v dohledné době, napoví zápas s Rountreem, který se uskuteční 28. června na turnaji UFC 303, jemuž bude vévodit bitva McGregor versus Chandler.

Zdroje:  The Schmo , Jamahal Hill – Youtube

Nejnovější články