Sladké sny! Procházka a další fighteři reagují na drtivé vítězství Alexe Pereiry

Sladké sny! Procházka a další fighteři reagují na drtivé vítězství Alexe Pereiry Alex Pereira vs. Jamahal Hill | zdroj: Profimedia

Kletba polotěžké divize UFC byla konečně prolomena. Po odchodu fenomenálního Jona Jonese se totiž nikomu nedařilo titul šampiona obhájit, až včera Alexi Pereirovi. A udělal to ve velkém stylu, sebevědomého Hilla totiž knockoutoval už v prvním kole.

Jiří Procházka moc dobře ví, jak tvrdé má Pereira údery, přesto by s ním rád změřil síly znovu, a tak jeho souboj s Hillem bedlivě sledoval. "Viděl jsem jeho výkon, úžasný," prohlásil v krátkém rozhovoru se Schmoem. "A musím říct, že to teď začnu brát vážně, protože je to pro mě něco, co chci udělat. Chci tohoto vítězství dosáhnout a když něco chci, tak toho dosáhnu. Takže mě sledujte, musím udělat nějaká malá vylepšení, abych neschytával údery a rozpoutal perfektní bouři. Alex to ví, viděl to na turnaji v New Yorku, chápe, že mám klíče k tomu ten zápas vyhrát."

Jak reagovali ostatní?

Aljamain Sterling: "To jsem nečekal. Wau!"

Daniel Cormier: "Neuvěřitelné, co Alex Pereira udělal. UFC 300 bylo naprosto skvělé!"

Jon Jones: "Můj bože."

Terrance McKinney: "Sladké sny." (Hillova přezdívka je Sweet Dreams)

Damien Brown: "Před zápasem to od Hilla nebylo sebevědomí ale arogance. Poučí se z toho a bude lepší."

Stephen Thompson: "Dotek smrti! Alex si ten levý hák připravoval hned od začátku. Direkt po přední přímce do těla a pak rovnou na komoru. Šílenost. Pereira je neuvěřitelný."

Marvin Vetorri: "Pereira je celkově speciální chlap."

Demetrious Johnson: "Měl jsem Hilla u sebe v podcastu a ptal jsem se ho, jak zvítězí. Řekl, že Pereiru knockoutuje a já se tomu nahlas smál, protože to podle mě byl šílený plán, jak ho porazit. Alex je jedním z nejlepších kickboxerů na světě, čelil těm nejlepším."

Anthony Smith: "Jamahal dobře věděl, s čím si bude muset poradit – s předním lowkickem, vnitřním lowkickem a tím tvrdým levým hákem. Jenže Alex změnil úhel, bylo to skoro jako zvedák, říká se tomu shovel hook. Hill viděl, že jde ta přední ruka, měl tam kryt, ale prostě to tam prošlo a šel k zemi. Pereira má strašnou sílu a ten jeho úder by ustál málokdo."

Michael Bisping: "Pereiru už nikdy nebudu zpochybňovat, to byl jeden z nejčistších úderů. Sice ho tím zvedáko-hákem úplně neknockoutoval, ale byla v tom taková síla. Víme, že Alex má ránu, ale udělat tohle proti chlapovi jako je Hill, který něco ustojí a je taky extrémně nebezpečný… Udělalo to na mě obrovský dojem. A mimochodem, měl tu nejlepší oslavu vítězství, jakou jsem kdy viděl. Žádný trashtalk, vzal si pás a šel."

Sean O’Malley: "Možná z něj bude první trojitý šampion. Kdo ho sakra v polotíze může vyzvat? Bude muset jít do těžké váhy proti Aspinallovi. Alex je obrovský, dejte ho v listopadu proti Jonesovi. Ten by ho asi uškrtil, anebo by schytal ten levý hák přímo na bradu."

Corey Anderson: "Pereira řekl: Ne, Herbe (rozhodčí), dám mu varování svým hákem… Bum! Nejchladnokrevnější KO sekvence, jakou jsem kdy viděl."

Nadšený byl i šéf UFC Dana White, Pereirův nápad na expedici do těžké váhy se mu ale vůbec nezamlouvá. "Myslím, že by teď měl nějakou chvíli zůstat v polotěžké váze," prohlásil na tiskovce. Alexův start na UFC 301 tedy nevypadá moc pravděpodobně.

 

Zdroje:  Twitter , The Schmo

Nejnovější články