Pereira se rozpovídal o budoucnosti, rád by zkusil uspět v těžké váze, zároveň ale nechce brzdit divizi do 93 kg

Pereira se rozpovídal o budoucnosti, rád by zkusil uspět v těžké váze, zároveň ale nechce brzdit divizi do 93 kg Alex Pereira vs. Jamahal Hill | zdroj: Profimedia

Nechybělo moc a Alex Pereira za necelé dva týdny naskočil do dalšího zápasu, možná dokonce proti Jiřímu Procházkovi, který hlásil, že má zájem. Kvůli zlomeným prstům na to ale nedojde a brazilský šampion přemýšlí, co dál.

Dění na vrcholu polotěžké divize UFC (93 kg) je teď pro české fanoušky hodně zajímavé. Po titulu tam totiž natahuje ruku Jiří Procházka, který si po velkolepém vítězství nad Aleksandarem Rakićem na UFC 300 řekl o odvetu s Alexem Pereirou. Jenže brazilský šampion se ihned nechal slyšet, že se mu rematch s českým samurajem příliš nezamlouvá a raději by čelil novým výzvám. O možnostech se teď rozpovídal v pořadu Trocação Franca.

"Pokud bude můj další zápas až za dlouho, samozřejmě bych raději obhajoval svůj pás. Kdyby to trvalo až moc dlouho a zápasil bych v těžké váze a přivodil si nějaká zranění, tak kdy bych pak titul obhajoval? Nechci polotěžkou divizi brzdit," vysvětlil a přiznal, že ideálním scénářem pro něj byl zápas v těžké váze na nadcházejícím UFC 301. Tahle varianta však bohužel nevyjde, jelikož má Alex zlomené prsty na obou nohách.

Souboj s prozatímním šampionem těžké váhy Tomem Aspinallem je ale zřejmě pořád na stole. Angličan nedávno prostřednictvím sociálních sítí informoval fanoušky, že jeho další zápas proběhne na turnaji v Manchesteru, který zatím nemá datum. Čeká se rovněž na soupeře. Pereira by nebyl proti, vyjednávání ale nechává na svých manažerech. "Já jsem jako bojový kohout, dáte přede mě jiného kohouta a budeme bojovat. Ale musíme se podívat, co pro mou kariéru bude nejlepší. Já jsem otevřený zápasu s kýmkoliv, ale nejsem ten, kdo to rozhoduje."

Aspinallovi dává nicméně kredit za to, že na sociálních sítích přiživuje zájem o jejich společný zápas. Třeba skvělou momentkou z UFC 300.

Tom Aspinall sleduje Alex Pereira Tom Aspinall sleduje Alexe Pereiru | zdroj: FOTO: UFC

Pokud ale Pereirova expedice do těžké váhy nedostane zelenou, jako nejzajímavější vyzyvatel se jemu samotnému jeví Magomed Ankalaev. Má to ale háček, Dagestánec by totiž navrhuje utkání na říjnovém turnaji v Abu Dhabí. "Nechci zápasit až na konci roku, chci bojovat dříve," vzkazuje mu Pereira s tím, že nejspíše bude moci plně trénovat už v květnu. "Možná to ukazuje, že nebude připraven. Nevím, proč to řekl. Ten chlap je složitý," dodal na adresu kolegy. Sám by dával přednost listopadovému turnaji v New Yorku, kam to z domova nemá daleko a zatím se mu tam velmi daří. Kdo ví, třeba se tam nakonec stejně jako loni střetne s Jiřím Procházkou.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články