Rakič odhalil problémy, které ho postihly pár dní před soubojem s Procházkou. Nechybělo moc a zápas nebyl

Rakič odhalil problémy, které ho postihly pár dní před soubojem s Procházkou. Nechybělo moc a zápas nebyl Jiří Procházka vs. Aleksandar Rakić | zdroj: Profimedia

Aleksandar Rakič byl odhodlaný nastoupit do zápasu s Procházkou za každou cenu, přesto přiznal, že se bál, aby mu to nezatrhl doktor. V oktagonu se nakonec necítil stoprocentně, takže mu nevyšla plánovaná taktika.

Jen zřídkakdy se stane, že se bojovníkům v přípravě na zápasy vyhnout zdravotní problémy a do oktagonu  nastoupí stoprocentní. Tak to prostě chodí, i Jiří Procházka přiznal, že se na předchozí zápas s Pereirou mohl naplno připravoval jen asi šest dní. Tentokrát se pro změnu potýkal s nepříjemnými komplikacemi Aleksandar Rakič.

"Bylo to ve středu nebo ve čtvrtek, když se mi objevila infekce v lokti. Fakt to bolelo, bál jsem se, že doktor z UFC můj zápas zruší, ale to nepřipadalo v úvahu, klidně bych zápasil i s jednou rukou," rozpovídal se srbský bojovník ve videu na svém youtube kanále. Nakonec prý dostal antibiotika a bolest ustoupila, takže si mohl oddychnout. Jenže záhy se ukázalo, že tím komplikace neskončily.

"Když jsem v pátek večer trénoval, cítil jsem se trochu jinak, než když jsem trénoval naposledy. Párkrát jsem se i přes sílu a kondici rychle unavil, ale nic jsem si z toho nedělal, myslel jsem si, že je to shazováním a v sobotu to bude mnohem lepší," prozradil, nakonec se to ale projevilo i v zápase. "Cítil jsem, že se mi nohy začínají unavovat dřív než normálně."

"Nechci se vymlouvat na tu infekci, že jsem prohrál kvůli ní. Za sebe můžu jenom říct, že mi opravdu nebylo nejlépe a dle mého názoru jsem tím pádem nemohl ukázat svůj plný potenciál. Ale říkám to ještě jednou, není to žádná výmluva. Jiří vyhrál, respekt."

A jak Aleksandar zhodnotil svůj výkon? "Plán byl do toho jít od první sekundy na plný plyn, vyhrát první kolo, protože to byl zápas jen na tři. Druhé kolo taky začalo dobře, dokud mě netrefil kombinací levá-pravá. Nevím, jestli jsem byl opravdu knockoutovaný, ale svět okolo se se mnou trochu točil. Pokusil jsem se bojovat, jak dlouho to jen šlo, ale rozhodčí ten zápas pak ukončil."

Kde se podle něj stala chyba? "Myslím, že v prvním kole jsem si od Jiřího držel dobrý distanc, v druhém kole na začátku taky, ale potom jsem mu dovolil se ke mně až moc přiblížit, protože v té době už nastoupila trochu únava. A není to tak, že jsem během přípravy moc netrénoval, dřel jsem a potil se, spal jsem dokonce i v přetlakové komoře. Byl jsem dobře připravený na tři kola, ale v druhém už jsem cítil, že mám unavené ruce, unavené nohy. A to mohlo souviset s antibiotiky, jak jsem říkal.

Ale nemusí to tak být. Kdo ví, čím to bylo. Ale myslím, že to k tomu přispělo. Měl jsem hodně problémy se žaludkem a extremním pálením žáhy, vždycky mě to nakoplo. Jedna z mých největších chyb byla, že jsem si ho pustil v druhém kole až moc blízko k tělu a to jsem přitom fighter, který si vždy umí dobře držet distanc. V ten moment jsem to ale nedokázal, nebylo to tak, že by mě jedna rána dala hned KO, ale bojoval jsem dokonce i ve chvíli, kdy jsem byl otřesený, tak jsem na něj pořád tlačil a tři, čtyři rány mu tam ještě dal, takže jsem ze sebe vydal opravdu vše."

Některé fanoušky překvapilo, že se Rakič nepokusil boj přenést na zem. Proč to neudělal, neví ani on sám. Porážka ho sice bolí, ale do boje by se rád vrátil co nejdřív. Žádného soupeře v hledáčku nemá, vezme prý kohokoliv, koho mu nabídnou. Tak uvidíme, co pro něj matchmakeři vymyslí.

Zdroje:  Aleksandar Rakić – Youtube

Nejnovější články