Na konci prvního kola jsem věděl, že Rakiče knockoutuju, prozradil Procházka

Na konci prvního kola jsem věděl, že Rakiče knockoutuju, prozradil Procházka Jiří Procházka vs. Aleksandar Rakić | zdroj: Profimedia

Procházka byl po výhře nad Rakičem opět sebekritický. Na čem teď bude pracovat v tréninku?

První kolo zápasu Procházky s Rakičem přineslo opět pár infarktových momentů. Jiří inkasoval několik tvrdých úderů a také kopů do lýtek, které ho mohly postupem času zásadně omezit na pohyblivosti. "Musel jsem ho nechat, aby mě kopnul, protože jsem chtěl zaměřit nějaké body a chytit ho. Ale nebyl to dobrý nápad, stejně jako s Pereirou. Tři byly v pohodě, čtvrtý a pátý už ale moc dobré nebyly, a pak už mi to bylo jedno, protože už jsem to necítil," prozradil po zápase.

Zároveň přiznal, že chtěl být od začátku agresivnější, bylo ale těžké skloubit to s obranou. "Celou svou kariéru se snažím skloubit násilí s mistrovstvím, kontrolou, klidem. Někdy je to těžké a musíte schytat spoustu úderů, abyste se dostali víc do hry." Ty Rakičovy naštěstí nebyly tak nijak zvlášť nebezpečné. "Neměl zas tak moc tvrdé údery, byly hodně tlačené. Ale byl fakt silný, jenže v úderech nebyla razance, byly silové. A když boucháte takhle, tak tím knockout nedáte."

O svém vítězství tak Jiří nepochyboval. Na konci prvního kola už prý věděl, že srbská "Raketa" půjde k zemi, o tom svědčí i jeho spokojený úsměv, když odcházel do rohu. "Když jsem ho viděl, jak tam po prvním kole sedí, zahlédl jsem jeho pravého ducha. Protože na začátku se snažil být opravdu tvrdý, ale po pár výměnách a úderech každý změní trochu tu masku, se kterou nastoupil do oktagonu, a vidíte je lépe. A když jsem ho viděl, tak tam byla cesta k vítězství."

To nakonec přišlo ve druhé pětiminutovce a bylo o to sladší, že se Rakić před zápasem pouštěl do trashtalku. To ale Procházkovi paradoxně pomohlo. "Byl jsem rád za soupeře, jako je Aleksandar, protože po tom posledním zápase v New Yorku jsem potřeboval namotivovat od protivníka, který bude trochu agresivní, bude to jakoby tvrďák. A on byl přesně takový." Po zápase tak mezi oběma borci zavládl vzájemný respekt.

Do klece se chce Procházka vrátit co nejdřív. Ačkoliv hned po vítězství avizoval, že by rád změřil síly s vítězem titulového duelu, uvědomuje si, že šanci na odvetu s Pereirou teď ještě dostat nemusí, sám brazilský šampion jí koneckonců není moc nakloněn. "To pro mě teď není nejdůležitější. Tím je to, abych se zlepšil v tréninku a přenesl dnes získané zkušenosti do dalšího zápasu. Jak nejdříve to bude možné. Pořád se učím, jak propojit agresi a lovecký instinkt s mistrovstvím, technikou, přítomným momentem, abych to udržel v jednotě."

Cílem teď tedy bude dále brousit styl a propojit obranu s agresivním tlakem. Ruce dole ale nejspíš zůstanou. "To je něco, co je ve mně. Pokaždé mám problém s tím, že musím soupeři ukázat, že na mě nic nemá. Ale snažím se být víc profesionální, protože proti chlapům, jako je Pereira, není dobré chytit jakoukoliv ránu. Proto se snažím pracovat na úhybech hlavou, aby byly jako blesk, jako stín," prozradil Procházka na tiskovce. Komu se postaví příště, to bychom se mohli dozvědět již brzy.

Zdroje:  ESPN , UFC , TNT Sports

Nejnovější články