Co dál s Procházkou? Ve hře jsou 3 soupeři

Co dál s Procházkou? Ve hře jsou 3 soupeři Jiří Procházka má před sebou jasný cíl | zdroj: Profimedia

Jiří Procházka by do konce roku rád zvládl ještě dva zápasy, ideálně titulové. Bohužel to však vypadá, že rychlý návrat na turnaji v Brazílii nevyjde a jasno není ani o soupeři.

Po velkých turnajích UFC je vždy zajímavé zahrát si na matchmakery a zkusit se zamyslet nad tím, co bude dál pro vítěze a poražené nejdůležitějších zápasů. Uplynulé UFC 300 rozdalo karty především na vrcholu polotěžké váhy (93 kg), kde se teď nabízí hned několik zajímavých duelů.

Králem divize zůstal Alex Pereira, který si s přehledem poradil s Jamahalem Hillem. Právě jeden z nich s vysokou pravděpodobností bude příštím soupeřem Jiřího Procházky, jenž ve velkém stylu eliminoval Aleksandara Rakiče. Sám český samuraj by rád odvetu s Brazilcem, jenže ten o ni nejeví pražádný zájem a raději by čelil novým výzvám. Není se čemu divit, případným vítězstvím nemá moc co získat, navíc je jeho kariéra odvetami protkaná, vždyť svému arcirivalovi Adesanyovi se postavil hned čtyřikrát.

Zároveň je však možné namítnout, že měl Jiří v zápase s Alexem navrch, dokud neschytal onen obávaný levý hák, po němž šel k zemi a byl až příliš rychle ukončen. Právě tím český válečník argumentuje, navíc nabídl, že se s Pereirou klidně utká už 5. května na turnaji UFC 301 v Riu de Janeiru. Bohužel si však Poatan už před zápasem s Hillem zlomil prst na noze, takže není reálné, aby za 3 týdny znovu bojoval. To koneckonců potvrdil i jeho manažer.

Souboj s Hillem se teď pro změnu nezamlouvá Procházkovi. Ani tady se není čemu divit, Američanovy akcie se po prohře na KO trochu propadly. Jenže zápas už byl v minulosti promován, spousta fanoušků se na něj těšila, takže by teď možná z pohledu vedení dávalo smysl postavit je proti sobě.

Možná ještě větší logiku by ale dával zápas Procházky s Ankalaevem o post vyzyvatele, jenže to jen v případě, že by byl pro Pereiru jiný soupeř. V polotěžké divizi teď však nikdo další nedává smysl, takže leda by UFC povolilo Poatanovi vyzvat prozatimního šampiona těžké váhy Toma Aspinalla. Tohle by mnozí fanoušci jistě rádi viděli a v ideálním světě by pak vítěz změřil síly s Jonem Jonesem. Jenže Dana White se už nechal slyšet, že by Alexovi doporučoval ještě nějakou chvíli setrvat v divizi do 205 liber. Pokud tam totiž Brazilec vydrží kralovat, jeho sláva stoupne a začne se nejspíš mezi fanoušky ještě víc diskutovat o souboji s Jonesem či Aspinallem. Kdo ví...

Nebýt nedávné operace ramene, mohl se o zápas s Jiřím ucházet také Jan Blachowicz, čtvrtý muž žebříčku. Ten je teď ale na delší dobu mimo hru a smysl nedávají ani Nikita Krylov, Johnny Walker či Khallil Rountree.  I kdyby tedy Procházka znovu usedl na trůn a titul šampiona obhájil, možná by si pro pořádnou výzvu musel brzy dojít o váhu níž (83,9 kg). Sám už zmínil, že by to pro jeho tělo neměl být žádný problém. To teď ale ještě není na pořadu dne, teď je potřeba najít protivníka v 93 a získat zpět pás. S kým změří síly příště?

Zdroje:  UFC , MMA letem světem , The MMA Hour

Nejnovější články