Japonský bojovník sumo, který udělal rekordní KO, dostal pokutu za své nesportovní chování

Japonský bojovník sumo, který udělal rekordní KO, dostal pokutu za své nesportovní chování zdroj: Getty Images

Sumista svého bezvládného soupeře nechtěl přestat mlátit a byl za to potrestán.

Nedávno jsme psali o japonském zápasníkovi sumo, Tsuyoshim Sudariovi, který se vrhl na kariéru MMA zápasníka a hned ve svém třetím profesionálním zápase zlomil rekord za nejrychlejší KO organizace Rizin FF, když ustál tlak svého soupeře, wrestlera Kazushi Miyamota a tvrdým direktem jej po 6 sekundách poslal bezvládně na zem.

Tento příběh má ale ještě dohru. Sudario byl totiž potrestán za neuposlechnutí rozhodčího a úmyslné pokračování v úderech i po konci zápasu. Zatímco se jej totiž rozhodčí pokoušel od bezvládného Miyamota odtrhnout, Sudario pokračoval v trestání svého soupeře tvrdými údery. První úder by se dal ještě omluvit, protože rozhodčí u něj nebyl včas. Další dva údery lze byly ale bezesporu proti pravidlům, protože rozhodčí Sudaria doslova tahal od Miyamota pryč, zatímco bývalý sumista se svého soupeře snažil neustále zasahovat.

Proč to Sudario udělal? Podle všeho se oba bojovníci neměli příliš rádi už před zápasem a vyměnili si pár ostrých názorů. Sudario tak chtěl Miyamota pravděpodobně potrestat, ale nakonec potrestal taky sám sebe.

V úterý totiž organizace Rizin oznámila, že Sudario byl kvůli svému chování nucen zaplatit pokutu 25 procent ze své výplaty. Také jeho trenér, Enson Inoue, společně s jedním z koučů Miyamota, Noboru Uchida, dostali varování japonské komise za potyčku, která následovala po ukončení zápasu.

Toto není první provinění 23 letého horkokrevného sumisty. Před dvěma lety byl totiž vyhozen ze svého sumo klubu a z celé soutěže, když napadl zaměstnance tréninkového zařízení.

Po vítězném zápase si vzal Sudario mikrofon a požadoval od šéfa Rizinu, aby mu dal nějakou pořádnou výzvu. Poté, co dostal pokutu už ale mluvil pokorněji a tweetoval, že se bude snažit polepšit: „Uděláme to nejlepší co budeme moct a budeme se snažit brát vaše slova vážně.“

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články