Zápasník sumo zhubl 50 kg a šel zápasit do MMA. Bylo z toho KO v rekordním čase

Zápasník sumo zhubl 50 kg a šel zápasit do MMA. Bylo z toho KO v rekordním čase Mladý sumista Tsuyoshi Sudario knockoutuje svého soupeře v rekordním čase. | zdroj: Getty Images

Japonská MMA organizace Rizin FF má nové nejrychlejší KO. Postaral se o něj mladý sumista.

Japonský zápasník sumo, Tsuyoshi Sudario, nastoupil o víkendu v rámci turnaje Rizin 27 proti MMA zápasníkovi Kazushi Miyamotovi a bylo z toho tvrdé KO, které se stalo novým nejrychlejším KO v dějinách japonské organizace.  

Tsuyoshi Sudario je mladý, 23 letý bojovník, který přes 7 let zápasil v sumo, které je pořád v Japonsku velice prestižní a má velkou diváckou sledovanost. Po incidentu v roce 2019, kdy měl po tréninku napadnout personál tréninkových prostor, byl nucen k předčasnému odchodu z tohoto tradičního sportu.

Když se pak mladý horkokrevný sumista rozhodoval co dál dělat, kariéra v MMA pro něj byla jasná volba. Shodil 50 kg, aby se vešel do váhového limitu těžké váhy a v září minulého roku si střihl první zápas. Ten netrval moc dlouho a za 3 minuty Sudario zvítězil na TKO. Také jeho druhý zápas trval jen lehce přes 3 minuty a Sudario si připsal další TKO.

Ve svém zatím posledním zápase z uplynulého víkendu proti Kazushi Miyamotovi, dokonce Sudario vytvořil nový rekord organizace Rizin FF, když svého soupeře ukončil za 8 sekund.

Miyamoto se na mladého sumistu vrhl se svými údery hned po úvodním gongu a snažil se Sudaria zaskočit. Ten se ale nedal. Svého soupeře odtlačil a sejmul jej k zemi zvedákem. Miyamoto se snažil okamžitě zvednout na nohy a Sudario si na něj počíhal jako mazák. V momentě, kdy se jeho soupeř zvedal, trefil jej mladý sumista trvdým a přesným úderem přímo na čelist, čímž Miyamota okamžitě uspal. Rozhodčí chvíli zaváhal s ukončením, a tak chudák Miyamoto dostal ještě několik dalších tvrdých úderů, než se rozhodčímu podařilo Sudaria odtrhnout.

Ačkoliv se toho v zápase odehrálo poměrně dost, oficiální čas ukončení byl pouhých 8 sekund. Na sociálních sítích ale Rizin oznámil, že se jednalo o KO za 6 sekund, což je v podstatě pravda, kdyby rozhodčí zápas ukončil hned po první ráně, jak měl správně udělat.

Zdroje:  mmafighting.com , mmajunkie.com , Wikipedia.com

Nejnovější články