„Jdu tam prostě pro vítězství!“ Procházka řekl, co bude platit na Teixeiru a okomentoval výhru Blachowicze

„Jdu tam prostě pro vítězství!“ Procházka řekl, co bude platit na Teixeiru a okomentoval výhru Blachowicze Jiří Procházka a Glover Teixeira se střetnou 11. června v Singapuru | zdroj: Profimedia

Jiří Procházka si jde pro titul UFC a prozradil, jak hodlá pojmout zápas s šampionem Teixeirou. Zároveň ohodnotil zápas mezi neoblíbeným rivalem Rakičem a bývalým šampionem Blachowiczem.

Už jen dva týdny zbývají do zápasu mezi Jiřím Procházkou a šampionem Gloverem Teixeirou o titul krále polotěžké váhy. Jiří na poslední část přípravy odjel do Thajska, kde trénuje na ostrově Phuket v Bangtao Muay Thai gymu a přípravu si tam pochvaluje:

„Včera mi tady začal můj poslední týden přípravy, takže poslední týden války a všechno jde hladce. Každý den se soustředím na detaily ohledně zápasu, na kterých s mým týmem pracujeme. Mám tady nějaké sparring parťáky, ale pro mě teď není tak důležité mít tady nějaké speciální sparring partnery, protože teď je to o kondici, o detailech, reflexech atd. Prostě to opakovat a opakovat,“ prozradil český bojovník v rozhovoru pro Jamese Lynche.

Procházka si Thajsko zvolil pro svoji závěrečnou fázi přípravy především kvůli snadnému cestování do Singapuru a zvyknutí si na jiné časové pásmo, ale je rád i za těžší tréninkové podmínky v podobě horkého thajského počasí:

„Je to tady hodně drsné, jsou tu vysoké teploty a já to mám rád, protože teď jsem na vrcholu své přípravy. Je to těžké na dýchání a mám to rád, protože můžu dát všechno do každého tréninku. To je hodně důležité, takže myslím, že jsem na správném místě.“

V rozhovoru také poodhalil, jakou taktiku si na šampiona chystá. O moc velké překvapení se však nejedná, protože český bojovník evidentně spoléhá na neustálý tlak a drtivé „BéJéPéčka“, tedy extrémně tvrdé údery:

„Chci v tom zápase dominovat celou dobu. Nenechat mu prostor, protože on je chlap, který se snaží vytvářet tlak, což je něco, co já sám rád dělám. Takže myslím, že v tomhle zápase bude rozhodující to, kdo bude schopný vytvářet tlak, nebo kdo dokáže využít toho tlaku druhého pro svůj protiútok.“

„Nic od toho zápasu neočekávám, jdu tam prostě pro vítězství. Je to o titul, je to vrchol. Takže je mi jedno, jestli to ukončeno bude v prvním, ve druhém, třetím, čtvrtém nebo pátém kole. Jsem připravený to ukončit v kteroukoliv vteřinu. Od prvního kola až po páté. Nejsem bojovník, který by si v kleci rád hrál, který by si něco přichystával a moc taktizoval. Rád chodím přímo pro vítězství,“ řekl o svém stylu boje Procházka.

Českému bojovníkovi neušel ani nedávný zápas mezi Aleksandarem Rakičem a Janem Blachowiczem, ze kterého měl vzejít příští vyzyvatel a který skončil hodně nešťastně pro srbského bojovníka, který si v zápase utrhl vazy v koleni a i přes dobrý výkon musel přijmout porážku od polského bývalého šampiona Blachowicze:

„Viděl jsem ten zápas včera a líbilo se mi to. Líbila se mi Rakičova levá ruka, měl ji hodně rychlou a velice dobře se hýbal,“ pochválil svého velkého rivala Procházka. „Je to špatné, že si zranil koleno, to je pokaždé špatné, ale ano, trochu mě překvapil svým výkonem proti Blachowiczovi. Protože jsem myslel, že Blachowicz bude mnohem lepší, ale Rakič byl aktivnější a to pro něj bylo lepší z hlediska bodů. Ale Blachowicz vyhrál.“

Nedávno se Jiřímu za atraktivní způsob boje dostalo pochvaly i od samotného Georgese St. Pierra, který je mnohými považován za nejlepšího MMA bojovníka všech dob. Toho si český samuraj nesmírně váží a vzkazuje, že v zápase proti Teixeirovi fanoušci uvidí tu nejlepší verzi Jiřího Procházky:

„To je to, proč zápasím, abych ukázal lidem krásu bojových umění. A slyšet tohle od někoho jako George, který byl mým idolem v mých mladých letech... Je to skvělé a já jsem za to moc rád. Jenom říkám, že ve svém příštím zápase ukážu to nejlepší.“

Zdroje:  youtube - combat sports on fanatics view

Nejnovější články