Teixeira nastínil taktiku na Procházku a přiznal, že během jednoho večera vypije klidně celou láhev whiskey

Teixeira nastínil taktiku na Procházku a přiznal, že během jednoho večera vypije klidně celou láhev whiskey Glover Teixeira si šel za svým snem a ve 42 letech se stal šampionem UFC | zdroj: Profimedia

Šampion Glover Teixeira prozradil, že nemá problémy s alkoholem, ale alkohol má evidentně problémy s ním. Zároveň promluvil o taktice a přípravě na souboj s českým bojovníkem.

Šampion polotěžké váhy Glover Teixeira má před sebou těžký úkol - zastavit rozjetého českého samuraje Jiřího Procházku a poprvé tak obhájit svůj těžce vydřený titul. Zápas se uskuteční už 11. června a tréninková příprava obou borců je teď v plném proudu.

Procházka je známý tím, že má velice nezvyklý a agresivní styl s velice nebezpečným strikingem. 42letý brazilský šampion ale odmítl, že by se v rámci přípravy jeho parťáci snažili imitovat styl českého bojovníka a raději se soustředí na své bojové schopnosti:

„Ne (nesnažíme se ho imitovat), máme ty samé chlapy, se kterými už dlouho trénuju,“ řekl Teixeira v podcastu The MMA Hour. „Mám tu teď 5 kluků, kteří jsou na vrcholu potravního řetězce. Máme tam dva boxery, syny mého trenéra, mám taky Alexe Pereiru, Weltona Tuomu a Caio Magalhaese, tihle kluci jsou více na MMA. Cítím se ohledně toho dost dobře.“

„Je těžké ho (Jiřího) mimikovat. Koho si přivedete, aby ho napodoboval? Je něco jako Michel Pereira, protože je tak moc nevyzpytatelný, je to těžké. Snažím se zaměřit se na svůj styl a na to, co tam budu dělat.“

Procházka vs Reyes 3 zdroj: Profimedia

Český bojovník má neuvěřitelně silné údery, kterými vypnul téměř všechny své soupeře, ale v zápasech často také inkasuje. A na jeho útočný styl, který s sebou nese riziko ne příliš důsledné obrany, šampion spoléhá:

„Ano, občas dostává v zápasech rány a otevírá se. Je to jeden z těch chlapů… když se podíváte na Jona Jonese nebo i Gustafssona, tak oni nedávali do svých úderů všechno… ale on, on chce (jít naplno) a musí. Chce vyhrát titul a možná půjde po knockoutu, což mu jde, takže se otevře.“

Zároveň však Teixeira českého soupeře ocenil, že je jedním z těch, kteří do klece vždy přijdou bojovat a v zápase příliš netaktizuje. „Hodně chytří bojovníci, jako třeba Jon Jones taktizují a chtějí dát ránu, ale nechtějí ji dostat. My nejsme tak chytří, protože tam prostě jdeme a chceme bojovat. A já mám rád ten typ chlapů, kteří takhle bojují. Vím, že Jiří má jiný styl a pracujeme na tom, mám hodně dobré tréninkové parťáky. Nejdůležitější je mít „oko“ v postoji. Nikdo nedokáže imitovat Jiřího styl. V zápase jen jeden úder může změnit dimenzi celého utkání. A v tréninku sice dostáváš rány… dostávám rány i od Alexe Pereiry, ale kdo ví, jestli bych se postavil, kdyby mě trefil v zápase. Proto hodně pracujeme na „oku“, abychom měli „oko“ v postoji,“ prozradil své metody tréninku Teixeira, kterému v postoji hodně pomáhá právě excelentní kickboxer a přemožitel Israele Adesanyi, Alex Pereira.

 

Brazilský veterán také nastínil, že bude hrozit i takedowny a následným grapplingem, kterým je extrémně nebezpečný a „dostal“ na něj i své 3 poslední soupeře.

„Jiří je dobrý v tom, že si čeká, má ruce dole a chce, abys naplno zaútočil. Ani ho moc nezajímá, že dostane ránu, ale chce tě sejmout a to je samozřejmě něco, na co si musím dát pozor. Taky budu mít svoje takedowny, když proti mně půjde, ví, že půjdu po nohách,“

Glover také v rozhovoru prozradil, že i přestože je vrcholový sportovec, občas si dopřeje trochu alkoholu. A někdy i víc než jen trochu:

„Nikdy se nestrachuju ohledně skleničky vína. Dám si skleničku vína kdykoliv,“ řekl Teixeira.  „Dokonce i během tréninkového kempu?,“ zeptal se překvapeně novinář Ariel Helwani. „Jo, jasně. Je to dobré pro tvůj spánek, zklidní tě to, zrelaxuje. Nepiju v přípravě tak moc jako piju mimo ni, to klidně vypiju i celou láhev,“ smál se šampion. „Ale víno není v podstatě nic. Kdysi jsem vypil klidně i celou láhev whiskey, na jedno posezení, během jediné party.“

Naposledy to prý Teixeira udělal, když měl před zápasem s Anthony Johnsonem. Ten se odložil a Glover byl kvůli toho dost naštvaný, tak šel s přáteli na party, kde vypil celou láhev whiskey a několik dalších panáků. Souboj s Johnsonem se nakonec uskutečnil o 3 týdny později a Glover v něm dostal KO hned v úvodních vteřinách. Od té doby už si od tvrdého alkoholu drží odstup. Tedy aspoň tak trochu.

„Byl to nejhorší zápas v mém životě, trval jen 13 sekund a tehdy jsem si řekl, že nebudu pít tvrdý alkohol, dokud budu zápasit. Ale i tak jsem se napil. Samozřejmě po tom, co jsem vyhrál titul, to jsem musel,“ přiznal se sympatický Brazilec. „Když jsem vyhrál pás v Abu Dhabí, byl tam i Andrei Arlovski s flaškou whiskey a já si říkal, že si musím trochu cucnout. Ale i tak, tvrdé nepiju,“ odporoval si s úsměvem Teixeira.

Zdroje:  YouTube MMAFightingonSBN

Nejnovější články