„Je tvrdý jak čert,“ říká Teixeira o Procházkovi a nehledě na výsledek zápasu plánuje odchod do důchodu

„Je tvrdý jak čert,“ říká Teixeira o Procházkovi a nehledě na výsledek zápasu plánuje odchod do důchodu Glover Teixeira | zdroj: Profimedia

Glover Teixeira je nejstarším šampionem v UFC a ve svých 42 letech by rád stihl poslední 2 zápasy, než se odebere do důchodu. Jedním z nich bude zápas s českým samurajem a Brazilec si uvědomuje, že ho nečeká nic snadného.

Glovera Teixeiru čeká už za pár týdnů souboj s českým samurajem Jiřím Procházkou, který se jej bude snažit připravit o šampionský pás. Rodák z Brazílie už se ale pomalu dívá dopředu a plánuje odchod do důchodu.

"Perfektní plán by byl vyhrát tenhle zápas (s Procházkou), na který se plně soustředím, a pak bojovat ještě jednou naposledy v listopadu v New Yorku, který je blízko městu, kde žiju posledních 20 let, blízko mému gymu. To by byla rozlučka s bojováním. Tak o tom teď přemýšlím."

Není to vlastně žádné překvapení, protože brazilskému sympaťákovi je už 42, což z něj dělá s přehledem nejstaršího šampiona v UFC, kde se průměrný věk ostatních držitelů titulu pohybuje okolo 32 let. Teixeirovi je tak zřejmě jasné, že pás šampiona nemůže obhajovat donekonečna a vypadá to, že se o odchodu do sportovního důchodu už rozhodl.

 "V listopadu mi bude 43. Nehledě na to, jestli budu na vrcholu, jestli budu nejlepší na světě nebo ne, tak chci letos skončit. Pravděpodobně to bude můj poslední rok."

Jan Blachowicz - Glover Teixeira Jan Blachowicz - Glover Teixeira | zdroj: Getty Images

„Nechci tohle rozhodnutí udělat po souboji, ale je to něco, o čem jsem poslední dobou přemýšlel,“ pokračoval Glover a trochu si rýpnul do jednoho z kolegů, který je znám pod přezdívkou „Triple C“. „Nechci jít do důchodu jako (Henry) Cejudo, který se neustále dožaduje zápasu. Chci odejít do důchodu a být v pohodě.“

Glover Teixeira přišel do UFC už před deseti lety, ale jeho první zářez na šampionský pás mu překazil Jon Jones. Druhou šanci na titul už však využil a poněkud překvapivě, leč naprosto dominantně, loni porazil tehdejšího šampiona Jana Blachowicze na škrcení ve druhém kole.

V červnu půjde rodák z Brazílie do svého 41. zápasu, v němž se střetne právě s Procházkou. I když je Glover o 13 let starší než český bojovník, Jiří jej určitě nepodceňuje, protože přesně to udělali Teixeirovi poslední tři soupeři, které šampion všechny ukončil. Navíc je Brazilec podobný „zabiják“ jako Procházka a jen minimum jeho zápasů skončilo na body. Ze 33 vítězství ukončil Teixeira 28 soupeřů, zatímco Jiří si připsal 27 ukončení z 28 výher. I to napovídá, že je jen velice malá šance, že by jejich vzájemný zápas trval všech 5 kol a dostal se až k bodovým rozhodčím.

Procházka vs Reyes 3 zdroj: Profimedia

Glover by chtěl mladého českého vyzyvatele porazit a odejít do důchodu na vrcholu, s šampionským pásem na rameni. Přiznává však, že to nebude lehký úkol:

„Myslím, že to je perfektní plán. Dokonalý plán je odejít do důchodu se šampionským pásem tento rok, ale musíme toho hodně udělat. Musíme se podívat, jestli budu moct bojovat v New Yorku a ještě musím porazit chlapa, který je tvrdý jako čert. To je můj plán.“

Teixeira sice říká, že se stoprocentně soustředí na svůj nadcházející zápas, ale už jen myšlenky na důchod a na pohodlí, které po něm následuje, mohou šampiona odvádět od jeho úkolu obhájit titul proti elitnímu bojovníkovi jako je Procházka. Jak to celé dopadne si ale budeme muset počkat do 11. června, kdy se v Singapuru oba borci utkají.

Zdroje:  espnmma.com

Nejnovější články