Jak vyzrát na Procházku? Teixeira chce spojit síly s jeho posledním přemožitelem

Jak vyzrát na Procházku? Teixeira chce spojit síly s jeho posledním přemožitelem zdroj: Foto: Profimedia

Jiřího Procházku v jeho kariéře porazili jen 3 bojovníci. Jednoho z nich si chce na pomoc povolat současný šampion Glover Teixeira.

S největší pravděpodobností se v první půlce příštího roku dočkáme souboje o šampionský titul UFC s českou účastí. Jiří „BJP“ Procházka je totiž vyzyvatelem číslo jedna v polotěžké váze a pokusí se vzít opasek Goveru Teixeirovi.

Ten se k titulu dostal na konci října, když znovu překvapil většinu fanoušků a i ve svých 42 letech porazil favorizovaného Jana Blachowicze škrcením ve druhém kole. Teixeira však očividně nechce usnout na vavřínech a na přípravu proti českému vyzyvateli si hodlá pozvat jednoho z mála Procházkových přemožitelů.

Tím je Muhammad „King Mo“ Lawal, se kterým Jiří Procházka bojoval hned dvakrát. Poprvé tomu bylo na Silvestra v roce 2015, kdy se Jiří probojoval až do finále pyramidového turnaje organizace Rizin. Tam ale na tvrdě narazil a on Američana dostal tvrdé KO pravým hákem.

O 4 roky později se ale Jiří s Lawalem střetl znovu a tentokrát to byl český samuraj, kdo odcházel jako vítěz. V zápase ukázal, že jako bojovník vyspěl, byl trpělivý, neustále Lawala rozebíral údery a ve třetím kole jej ukončil technickým knockoutem. I tak je Lawal posledním bojovníkem, který dokázal Procházku porazit a Teixeira uvažuje, že by využil jeho zkušeností:

„Mluvil jsem s Moem, protože Procházka byl náhradník v zápase s Janem Blachowiczem,“ prozradil Glover. „Mo mi zavolal a chvilku jsme o tom mluvili. Možná jej přiberu do svého tréninkového kempu. Je to dost pravděpodobné, jsme s Moem dobří přátelé. A nejen to, Jiří je velice zvláštní postojář, ale velice rychlý s velmi dobrou technikou. Taky se ale hodně otvírá a myslím, že takhle ho King Mo dostal. Jde do souboje šíleně a nechává se tak otevřený nějakému dobrému úderu, který by mohl sednout.“

Je však otázka, jestli Lawalova expertíza bude Gloverovi něčím prospěšná. Jiří je od roku 2015 mnohem zkušenějším bojovníkem a od té doby porazil 12 bojovníků, z toho 11 před limitem. I přestože preferuje riskantní styl, je v postoji velice nebezpečným a Glover určitě ví, že největší šanci na obhajobu svého pásu bude mít, pokud boj přenese na zem. Termín zápasu dosud není stanoven, ale brazilský šampion by rád bojoval v květnu 2022.

Zdroje:  mmamania.com

Nejnovější články