Je nevyhnutelné, že budu šampion, prohlašuje O'Malley, za titulem se ale nijak nehrne

Je nevyhnutelné, že budu šampion, prohlašuje O'Malley, za titulem se ale nijak nehrne Sean O'Malley nastupuje k životnímu zápasu proti Petru Yanovi | zdroj: Profimedia

Jeho hvězda nezhasla, jak mnozí předvídali, americký bojovník Sean O'Malley naopak ukázal, že se může v kleci měřit s těmi nejlepšími. Se svým výkonem ale úplně spokojený nebyl.

Sean O'Malley na uplynulém UFC 280 v Abú Dhabí ukázal, že není umělou hvězdou a může se měřit s těmi nejlepšími na světě. Ačkoliv s jeho vítězstvím nad Petrem Yanem mnozí nesouhlasí, předvedl skvělý výkon a to má ve 28 letech nejlepší roky nejspíš teprve před sebou.

Sympatické bylo, že Sean po zápase odložil své občas možná až trochu přehnané sebevědomí a uznal, že o svém vítězství skálopevně přesvědčený nebyl a bude si muset zápas znovu pustit ze záznamu. "Dostal jsem se tam, kde jsem ještě nikdy nebyl. Schytal jsem toho víc, než bych chtěl," prohlásil a viditelně potlučený obličej mu dával za pravdu. Hodně škody prý napáchaly především Yanovy kopy na žebra.

Ačkoliv by O'nMalley nejraději v zápasech neinkasoval žádné údery, je prý pyšný na to, že jasně ukázal, že je tvrďák, co se jen tak nezdá. Jeho bojovnické srdce totiž bylo od prohry s Marlonem Verou dost zpochybňováno. "Rozkopej mu nohy, říkali lidi. Teď říkají: Nemůžeš mu jen rozkopávat nohy a vzít ho dolů. Petr mě do nohou kopal a vzal mě na zem, přesto jsem vyhrál. Takže postupně zodpovídám otázky."

Logicky se nabízí, že by teď měl Sean zabojovat o titul bantamové divize, který o víkendu obhájil Aljamain Sterling. Jemu samotnému jako by se ale do toho zatím moc nechtělo. "Jsem domlácený, bolí mě hlava, jsem unavený. Nechci teď s nikým bojovat, chci jet domů za svou princeznou. Ale je to nevyhnutelné. Zítra mi bude 28. Budu v tomhle sportu ještě dlouho a lidi chtějí, abych byl šampion, takže se to dřív nebo později stane."

Ještě před zápasem O'Malley prohlašoval, že Yana vyřídí takovým způsobem, že se stane stejnou hvězdou jako McGregor, když knockoutoval Alda. To se sice nestalo, i tak už ale Sean patří mezi nejpopulárnější bojovníky a pokud se bude dál zlepšovat, jednoho dne si s velkou pravděpodobností připne i šampionský pás. Spěchat nemusí, v souboji o titul proti Sterlingovi ho totiž milerád předběhne navrátivší se dvojitý šampion Henry Cejudo.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články