Je to oficiální! Dana White odhalil datum Procházkova zápasu s Pereirou a další dva tituláky!

Je to oficiální! Dana White odhalil datum Procházkova zápasu s Pereirou a další dva tituláky! Jiří Procházka s titulem UFC na brněnském náměstí | zdroj: Profimedia

Čekání je u konce, datum zápasu Procházka vs. Pereira bylo stanoveno. "Na tuto výzvu se skvěle připravím a půjdu za vítězstvím," říká český válečník.

Vrátí se Jiří Procházka do boje ještě letos? Na odpověď na tuto otázku jsme s napětím čekali už pěknou dobu. Jako nejpravděpodobnější se jevil prosincový turnaj UFC 296, nakonec se ale dočkáme ještě o měsíc dřív, jak dnes uvedl šéf UFC Dana White.

"Víte, že hlavním zápasem UFC 295 11. listopadu v New Yorku bude Jon Jones, nejlepší bojovník všech dob a vládnoucí šampion těžké váhy, který bude titul bránit před bývalým šampionem a nejlepší těžkou vahou historie Stipem Miocicem," začal White oznámení novinek.

"Teď mám hlavní předzápas. Bývalý šampion polotěžké váhy Jiří Proházka se postaví bývalému šampionovi střední váhy Alexi Pereirovi v boji o volný titul do 93 kg. Procházka je jedním z nejvíc vzrušujících bojovníků u nás, vzdal se pásu, když utrpěl nejhorší zranění ramene v dějinách UFC. Ale teď je plně uzdravený, je v UFC pořád neporažený, a chce svůj pás zpět," připomněl fanouškům, kteří by snad pozapomněli Procházkův příběh.

Podobně nadšeně pak pokračoval o jeho brazilském soupeři: "Pereira je jedním z nejděsivějších bojovníků, kteří kdy vstoupili do oktagonu, vyhrál titul ve střední váze pouhý rok po vstupu do UFC. Teď se přesunul do polotíhy a má spadeno na druhý titul. Tohle bude úžasný zápas!" 

"Jsem rád, že se opět mohu postavit této brazilské výzvě, byť v jiném kabátu. To však nic nemění na skutečnosti, že se na tuto výzvu skvěle připravím a půjdu za vítězstvím. Už nejde jen o pás, ale především o výkon a cestu k vítězství. Jdeme pro to. Vítězství!" reagoval na oznámení termínu Procházka.

To ale není všechno, White odhalil také hlavní zápasy následujícího velkého turnaje UFC 296 (16. prosince). Tomu bude vévodit titulová bitva ve welterové váze mezi Leonem Edwardsem a Colbym Covingtonem. Sekundovat jim bude šampion muší divize Alexandre Pantoja, kterého vyzve Brandon Royval

Zároveň se tím potvrdilo, že očekávaný návrat Conora McGregora je pro letošní rok definitivně ze stolu.

Zdroje:  Dana White - Twitter

Nejnovější články