Jon Jones si nedá pokoj. V noci byl zatčen policií za jízdu pod vlivem alkoholu

Jon Jones si nedá pokoj. V noci byl zatčen policií za jízdu pod vlivem alkoholu zdroj: Getty Images

Jon Jones má opět problémy se zákonem. V ranních hodinách byl zadržen policií, za jízdu pod vlivem alkoholu a držení nezabezpečené střelné zbraně. 

Jon Jones je opravdu nepoučitelný. Šampion polotěžké váhy udělal v životě spousty chyb a další přidal dnes ráno. V noci ze středy na čtvrtek byl zadržen policií ve městě Albuquerque za řízení pod vlivem alkoholu a nedbalost při držení střelné zbraně. 

Policie Jonese zadržela v jednu hodinu ranní tamního času a po několika hodinách ho propustila. Dvaatřicetiletý bojovník byl zatčen kvůli řízení pod vlivem alkoholu, navíc řídil bez platného pojištění. A aby toho nebylo málo, byl také obviněn z nedbalosti při držení střelné zbraně, kterou neměl dostatečně zabezpečenou a uzamčenou. 

Dle policejní zprávy, přijeli strážníci kvůli nahlášené střelbě a našli Jonese na předním sedadle jeho vozu. Šampion polotěžké váhy byl viditelně pod vlivem alkoholu a podrobil se dechové zkoušce, která byla pozitivní. Výsledek ukázal téměř dvojnásobně větší množství alkoholu, než je ve státě Nové Mexiko povoleno. Poté, co byl Jones zadržen, našla policie pod sedadlem řidiče navíc černou pistoli společně s lahví alkoholu. 

Ředitel policejní komunikace v Albuquerque Gilbert Gallegos k situaci řekl:

“V rámci vyšetřování bude naše jednotka zkoumat, zda zbraň nebyla použita k nějakému trestnému činu. Snížit používání střelných zbraní je jedním z hlavních úkolů naší policie.” 

Bohužel to není první Jonesův průšvih na silnici. V roce 2012 pod vlivem alkoholu naboural své Bentley, zaplatil tučnou pokutu a na půl roku přišel o řidičský průkaz. Další a vážnější prohřešek přišel před pěti lety, kdy projel křižovatku na červenou a způsobil dopravní nehodu, od které utekl. Sám se sice přihlásil na policii, ale trestu neunikl. Byl odsouzen na 18 měsíců pod dohledem probační služby. 

Nejmladší šampion v dějinách UFC, je opravdu nenapravitelný. Přešlapy v osobním životě tak ničí kariéru nejlepší polotěžké váhy v historii. Můžeme si jen klepat na čelo a říkat si, proč se Jon neřídí svými vlastními slovy a místo sledování televize vyvádí takové nesmysly. 


První reakce od kolegů zápasníků na sebe samozřejmě nenechaly dlouho čekat. Potenciální titulový vyzyvatel Jan Blachowicz například napsal: "No tak Jone, musíš si najít nějaký chytřejší způsob, jak se přede mnou ukrýt, než se nechat zavřít." Rýpnutí si neodpustil ani známý provokatér Colby Covington: "Vidíte, není žádný důvod k panice, svět je pořád úplně normální."

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články