Jsem bojující nerd, KO byla nejsnazší cesta k vítězství, vtipkoval Borralho po výhře nad škrtičem Craigem

Jsem bojující nerd, KO byla nejsnazší cesta k vítězství, vtipkoval Borralho po výhře nad škrtičem Craigem Paul Craig vs. Caio Borralho | zdroj: Profimedia

Caio Borralho neochvějně postupuje na vrchol střední váhy UFC, po působivém vítězství rovnou ukázal na dalšího soupeře, který by ho mohl dostat na dosah titulu.

Turnaj UFC 301 v Riu de Janeiru přinesl na hlavní kartě mimo jiné hodně zajímavý souboj ve střední váze mezi domácím Caioem Borralhem a skotským škrtičem Paulem Craigem, který měl kdysi solidně našlápnuto v polotěžké divizi, ve sbírce má například skalpy Hilla a Ankalaeva. Po několika nezdarech se rozhodl pro přechod do 84, kde se mu však zatím také moc nedaří, přesto mu v divizním žebříčku patří 13. pozice.

Oproti tomu 14. Borralho není na porážky zvyklý, zaznamenal jen jednu v začátcích kariéry. Na mezinárodní scéně na sebe upozornil v roce 2021, kdy musel šéfa UFC v rámci jeho show Contender Series přesvědčit dvěma výhrami, aby dostal smlouvu. Ukázal se ale jako skvělá akvizice, mezi elitou zatím nezaváhal a porazit dokázal například i Makhmuda Muradova.

Bylo jasné, že pro Craiga povede cesta k vítězství přes zem, jenže se mu nedařilo tam Borralha dostat, a když tak jen na moment, než se Brazilec vyprostil, kousek poodešel a dal jasně najevo, že nemá nejmenší zájem riskovat se skotským škrtičem v jeho revíru. Ten navíc na nohou působil dost pomale a těžkopádně. V útoku mu vycházel víceméně jen zadní pravý roudkick, i ten byl ale dost čitelný a Caio ho velmi často dokázal kontrovat údery. Těch na Craigovu bradu dopadalo až nebezpečně hodně, od knockoutu nebo výraznějších problémů ale jako by ho chránil jeho mohutný plnovous. 

Kouzlo ale zřejmě fungovalo jen v prvním kole. V tom druhém totiž Craigem otřásl nejprve zadní direkt, a když se pokusil zachránit takedownem, schytal ještě přesně načasované koleno. Borralho ale zůstal opatrný a když viděl, že je Skot při smyslech, raději ho opět nechal postavit, jako by věděl, že KO v postoji přijde. Trpělivost se nakonec vyplatila a v čase 2:50 padl Craig definitivně.

"Říkal jsem vám, že ho knockoutuju a udělal jsem to," prohlásil Borralho po 13. výhře v řadě.  "Nebylo to o mém egu, popravdě to byl ten nejchytřejší způsob, jak nad ním vyhrát. Jsem bojový nerd, dělám si domácí úkoly a když přijde na test, tak dostanu jedničku s hvězdičkou. Teď chci bonus a je čas na někoho z nejlepší desítky nebo pětky. Se vším respektem – Jarede Cannoniere, naháníš hrůzu, ale chci se proti tobě otestovat. Pojďme zjistit, kdo je ten nejstrašlivější týpek na světě."

Cannonierovi aktuálně ve střední váze patří čtvrtá příčka, vítězství nad ním by tedy Borralha mohlo rychle katapultovat doslova na dosah titulu. Američan ale svůj skalp nedá zadarmo.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články