Knockdown, salto i submise. Létající Brazilec Pereira se před domácím publikem blýskl rychlým vítězstvím

Knockdown, salto i submise. Létající Brazilec Pereira se před domácím publikem blýskl rychlým vítězstvím Michel Pereira vs. Ihor Potieria | zdroj: Profimedia

Původně se s ním měl v Riu de Janeiru utkat Makhmud Muradov, nakonec ale Michel Pereira musel vzít zavděk náhradníkovi. V kleci ho zničil za 53 vteřin.

Brazilec přezdívaný "Demolidor" se proslavil velmi akrobatickým stylem, v zápasech často metal salta a využíval nejrůznější další neortodoxní techniky. Postupem času ale zklidnil a do zápasu na turnaji UFC 301 v Riu de Janeiru tak nastupoval se šňůrou 7 vítězství v řadě, přičemž na ukončení posledních dvou soupeřů potřeboval dohromady jen něco málo přes 2 minuty.

To jeho soupeři, kterým byl Ihor Potieria, se zatím v UFC moc nedařilo a dokázal zvítězit pouze ve 2 ze 4 zápasů, u vedení má ale plusové body za to, že je ochoten zaskakovat na poslední chvíli. Naposledy tak třeba překazil premiéru Robertu Bryczekovi, který tam přešel z Oktagonu. Stejně tak nyní 3 týdny před zápasem kývnul na to, že zastoupí Muradova. (Tomu se nakonec rozhodnutí ze zápasu odstoupit vymstilo a byl propuštěn, přestože nedávno podepsal novou smlouvu.)

Souboj s náhradníkem nakonec neměl dlouhého trvání. Už po pár vteřinách totiž Pereira poslal Potieriu k zemi přesně načasovaným předním direktem a následně na něj saltem vzad naskočil, přičemž ho kolenem/holení zasáhl do hlavy. Teoreticky tak šlo o porušení pravidel, Ukrajinec ale nepůsobil otřeseným dojmem a dokonce se začal zvedat na nohy. To se mu však nakonec stalo osudným, jelikož ho Pereira pohotově chytil do gilotiny, z níž už nebylo úniku.

Není žádným překvapením, že za tenhle výkon dostal Pereira bonus 50 tisíc dolarů. Na žádného konkrétního soupeře teď necílí, jelikož ale nemá žádné zranění, zpátky ho nejspíš uvidíme celkem brzy a byl by prý rád, kdyby mu UFC domluvilo někoho z nejlepší patnáctky. To by si po 8 výhrách v řadě celkem zasloužil.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články