Nečekaná slovní přestřelka mezi bojovníky, Tsarukyana naštvala Chandlerova kritika

Nečekaná slovní přestřelka mezi bojovníky, Tsarukyana naštvala Chandlerova kritika Arman Tsarukyan vs. Charles Oliveira | zdroj: Profimedia

Někteří zápasníci nemají rádi kritiku a při sebemenší negativní zmínce o své osobě vyletí jako čertík z krabičky. Takový je zřejmě i Arman Tsarukyan.

Na nedávném UFC 300 získal Arman Tsarukyan velmi důležité vítězství, když odstavil Charlese Oliveiru a vydobyl si právo vyzvat šampiona. Když mu ale vedení zápas s Islamem Makhachevem nabídlo, odmítl ho s tím, že by to bylo až příliš brzy a raději si počká. Vzápětí tedy bylo oznámeno, že o titul zabojuje Dustin Poirier.

Nad Tsarukyanovým rozhodnutím mnozí kroutí hlavou, před pár dny ho za něj lehce zkritizoval Michael Chandler. "Nechápu, proč ten zápas nevzal, já bych ho vzal. V tomhle sportu se věci dějí strašně rychle, takže musíš využít šance," prohlásil v pořadu The MMA Hour a naznačil, že by se do pozice vyzyvatele mohl katapultovat on sám, pokud na konci června porazí Conora McGregora.

"Nečekám, že to pochopíš," zareagoval na jeho slova Tsarukyan. "Nejsme na stejné úrovni. Já jsem tady, abych byl šampionem, ty jen čekáš na výplatu. Taky nechápu, proč jsi na zápas s Conorem čekal dva roky, mohls během té doby prohrát čtyři vzrušující zápasy."

Po sportovní stránce dává rozhodně větší smysl, aby šampiona vyzval Tsarukyan. Chandler a McGregor se koneckonců utkají ve welterové váze (77,1 kg), takže by výsledek neměl ovlivnit dění v lehké váze. A krom toho, Američan sice dělá atraktivní zápasy, ale zatím porazil pouze Hookera a Fergusona, zatímco na elitní borce Poiriera, Gaethjeho a Oliveiru nestačil. McGregor má v lehké váze rovněž pouze dvě výhry – nad Alvarezem a Cerronem, nestačil ale na Khabiba a dvakrát si vylámal zuby i na Dustinu Poirierovi. Kdyby tedy dostal další šanci zabojovat o titul, byl by to vyloženě výsměch ostatním. Zároveň je ale jasné, že jeho souboj s Makhachevem či další odveta s Poirierem by měly velký komerční potenciál.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články