Fanoušek ukázal bojovníkovi prostředníček a málem to neskončilo dobře, později se omluvil

Fanoušek ukázal bojovníkovi prostředníček a málem to neskončilo dobře, později se omluvil Arman Tsarukyan slaví vítězství nad Beneilem Dariushem | zdroj: Profimedia

Provokovat nabuzené bojovníky před zápasem není moc dobrý nápad, přesvědčil se o tom fanoušek na turnaji UFC 300.

Když o víkendu na turnaji UFC 300 nastupoval do oktagonu arménský zápasník Arman Tsarukyan, zachytily kamery, jak zaútočil na jednoho z diváků. Jelikož nebylo ze záběru jasně patrné, co se stalo, spekulovali komentátoři, že se ho rozjařený fanoušek možná pokusil až příliš silně strhnout. Vše ale bylo trochu jinak.

"Ani nevím, jak jsem si ho všiml. Obvykle nic nevidím, jen rozpažím, plácnu si s fanoušky a jdu dopředu. Jenže teď byl ten fakáč přímo u mé hlavy," vysvětlil Tsarukyan. "Chtěl jsem mu chytit ruku a zlomit mu prst. A pak jsem naznačil úder, chtěl jsem ho jen vystrašit, nepraštil jsem ho. Určitě měl nahnáno. Byl jsem hrozně naštvaný. Jsem bojovník, jsme trochu jiní, když nám někdo něco takového udělá, tak se občas neznáme. Prvních deset nebo patnáct vteřin se někdy nedokážeš ovládat. Když to lidi dělají takhle blízko, tak je to urážející, můžou to dělat z dálky. Doufám, že až budu příště nastupovat, tak mě budou bodyguardi dobře chránit."

Dana White se na poturnajové tiskovce nechal slyšet, že očekává žalobu. To se ale nestane, dotyčný fanoušek totiž uznal svou chybu. "Nebudu podávat žalobu, to mě nikdy ani nenapadlo. Má první myšlenka byla, že mě snad nevyhodí," sdělil serveru Bloody Elbow.

"Rád bych se Armanovi omluvil, že jsem ho vyprovoval tím, že jsem mu ukazoval prostředníček. Celý den jsem se strašně těšil a ta chvíle mě dostala. Bylo to poprvé, co jsem se byl naživo podívat na UFC turnaj a bylo to naprosto úžasné. Jsem rád, že ta potyčka nedopadla tak špatně, jak mohla. Rád bych uvedl, že jsem ho nestrhnul k sobě, nekřičel na něj žádná sprostá slova, ani nic podobné. Jen jsem mu ukázal prostředníček, nic víc. Gratuluji mu ke skvělému výkonu a přeju mu hodně štěstí proti komukoliv, s kým bude bojovat o titul."

Nabídku zápasit o pás dostal Tsarukyan ihned po vítězství nad Charlesem Oliveirou, nakonec se ale rozhodl souboj s Islamem Makhachevem odmítnout, jelikož by se odehrál už na začátku června. "Zbývalo by do toho asi jen sedm týdnů a to by bylo moc rychlé. Potřebuju si trochu odpočinout, a pak až naskočit do přípravného kempu. Kdyby to bylo na konci června, tak bych to vzal, protože bych měl deset týdnů, takže bych si dal dva týdny pauzu, a pak bych se osm týdnů připravoval. A proč bych měl riskovat stejně jako poprvé, když jsme spolu bojovali? Chci být připraven a mít plnou přípravu. Navíc jsem teď vyzyvatel číslo jedna, takže nepotřebuju riskovat. Jasně, že kdybych byl v nejlepší desítce a někdo mi to nabídl, tak bych to vzal, ale teď jsem právě porazil bývalého šampiona, takže to nedává smysl."

Zdroje:  bloodyelbow.com , The MMA Hour

Nejnovější články