Nejkrvavější zápas roku? Tsarukyan dal Álvarezovi brutální nakládačku a odnesl si milionovou prémii

Nejkrvavější zápas roku? Tsarukyan dal Álvarezovi brutální nakládačku a odnesl si milionovou prémii Joel Alvarez vs. Arman Tsarukyan | zdroj: Profimedia

Arman Tsarukyan potvrdil na turnaji UFC Vegas 49 svojí skvělou formu drsným vítězstvím nad Joelem Álvarezem.

Gruzínec Arman Tsarukyan sice při svém debutu v UFC v roce 2019 prohrál na body s Islamem Makhachevem (což byla jeho druhá porážka v kariéře), ale od té doby získává v nejslavnější MMA organizaci na světě pouze vítězství. Páté v řadě včera v noci vybojoval nad Španělem Joel Álvarazem a jednalo se o velice krvavou podívanou.

Tsarukyan v zápase vsadil na své zemařské schopnosti a udělal dobře. Hned po půl minutě takedownem sundal protivníka na podlahu, z níž ho po zbytek kola už nepustil. Neustále operoval v horní pozici, Álvareze držel pod permanentním tlakem a pokusil se i o několik submisí, které mu ale nevyšly podle jeho představ.

Minutu před koncem první rundy začal Tsarukyan rozdávat tvrdé lokty, čímž Álvarezovi otevřel ošklivou hlubokou ránu u kořene nosu. Ze Španělova obličeje se v tu chvíli začalo řinout obrovské množství krve, které mu během chvíle zbarvilo celou hlavu a hrudník do světle rudé barvy. Álvarez byl v tu chvíli naprosto oslepený, a kromě bránění si tak několikrát musel protřít svůj zrak, což ho stavělo do ještě obtížnější situace. S vypětím všech sil ale nakonec vydržel až do závěrečného gongu.

V jeho rohu celý tým dělal vše pro to, aby se jim krvácení povedlo zastavit, což se jim nakonec nějakým lehce zázračným způsobem podařilo, takže se mohl Álvarez vrátit i do druhého kola. Tsarukyan ho však velice rychle strhl na zem a prvním úderem mu ránu opět otevřel, takže krvavá jatka začaly nanovo. Gruzínec navíc nad svým oponentem naprosto dominoval a neustále ho tloukl, takže rozhodčí po několika upozorněních zápas v čase 1:57 zápas raději ukončil. Skvělé a brutální představení od Tsarukyana, který si odnesl bonus padesát tisíc dolarů (cca milion korun) za výkon večera.

„Chtěl jsem všem ukázat, jak jsem zlepšil svůj striking a wrestling,“ prohlásil Tsarukyan v pozápasovém rozhovoru. „Ukázal jsem, že teď zvládnu úplně všechno a můžu bojovat v různých zápasech. Tohle byl přesně můj plán, chtěl jsem ho unavit a potom uškrtit nebo získat TKO. Teď bych si přál bojovat s někým z nejlepší desítky lehké váhy.“

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články