Nebylo to nic speciálního, já mu zhasnu světla, vzkázal neporažený šampion největšímu tvrďákovi UFC

Nebylo to nic speciálního, já mu zhasnu světla, vzkázal neporažený šampion největšímu tvrďákovi UFC Max Holloway a Ilia Topuria | zdroj: Profimedia

O další titulové bitvě je v pérové váze s největší pravděpodobností rozhodnuto. Šampion sice zprvu nevypadal nadšeně, rychle ale obrátil a poslal vyzyvateli vzkaz.

Dlouho s přehledem kraloval pérové divizi, jenže pak se Max Holloway dostal do slepé uličky. Z trůnu ho sesadil Alexander Volkanovski, byť to napoprvé nebylo úplně přesvědčivě. Populární Havajec všechny ostatní naprosto přejel, na Australana ale nevyzrál ani ve dvou odvetách, a tak bylo jasné, že další šanci zabojovat o titul jen tak nedostane.

Jenže teď je všechno jinak. Volkanovskiho v únoru odstranil neporažený Ilia Topuria a Max o víkendu na UFC 300 v poslední vteřině neuvěřitelné pětikolové bitvy knockoutoval Justina Gaethjeho a stal se novým držitelem pásu BMF pro "největšího tvrďáka". A hned po velkolepém vítězství dal jasně najevo, s kým by rád bojoval příště. "Je tady El Matador, utíká před výpraskem v pérové váze. Řekněte mu, ať podepíše kontrakt!"

Kamery v hledišti Topuriu okamžitě zachytily a nevypadal z výzvy vůbec nadšený. Moc dobře ale ví, že před Hollowayem se teď neschová. V rozhovorech o chvíli později už tedy dával najevo sebevědomí. "Popravdě jsem rád, že Holloway právě vyhrál, protože jsem si uvědomil, že budu mít dva pásy místo jednoho. Myslím, že je jasné, že další zápas budu mít s ním. Ať si dnešní večer užije, ale po zápase se mnou se bude muset zařadit zpátky do fronty."

"Byl to dobrý výkon, ale nic speciálního, abych byl upřímný. Ten konec byl jen divoká přestřelka, žádná strategie, oba se do sebe prostě jen vysypali. Žádná obrana, ruce dole a tak se tohle může stát. Se mnou se ale něco takového nikdy nestane, protože já v oktagonu přemýšlím."

"Max během týdne hodně sebevědomě mluvil, což je normální, musí věřit, že je nejlepší, jinak to v tomhle sportu nejde. Ale výsledky jsou jasné, já v devíti minutách s Volkanovskim udělal to, co on nezvládl v devadesáti minutách (zápasil s ním pouze 75 min, pozn. red.). Takže, ať si říká, co chce, ale připraví se na to, co ho čeká. Je to snadný soupeř, jako obvykle. Vím, že mě za to lidi budou kritizovat, ale nevidím na něm nic speciálního. Neví, co dělat pod tlakem, neumí bojovat z ústupu. Každý je dobrý, když má čas přemýšlet, může jít dopředu, když ho necháte dělat, co chce. Ale když proti němu je někdo, kdo přemýšlí, kontruje, útočí, úhluje, dává tvrdé a přesné údery, umí wrestlit, dokáže ho vzít na zem a má nezlomnou psychiku a je neporažený, tak se to dost zkomplikuje."

Později pak Topuria ještě na sociálních sítích dodal, že nového držitele BMF pásu sice respektuje, ale "bude prvním, kdo mu zhasne světla".

K Hollowayovi se záznam prvotní Topuriovy reakce rychle dostal, zareagoval ale gentlemansky. "Jo, viděl jsem to a ať si každý říká, co chce, ale já toho týpka neznám. Nevíte, jestli třeba není asociální nebo něco takového, možná je prostě takový. Je to šampion, zabiják, ale jak jsem říkal celý týden, máme otázky. Je okolo toho chlapa spousta otazníků a já chci získat odpovědi."

Nijak ho nerozpálily ani Iliovy následné komentáře. "Jsme v bojovém sportu. Může si říkat, co chce, ale máme spoustu otázek. Já rád poslouchám, a jestli se ten fight někdy domluví, tak dostanete odpovědi."

Zdroje:  ESPN , UFC

Nejnovější články