Šampion Topuria nastínil datum souboje s tvrďákem Hollowayem. Má ale podmínku

Šampion Topuria nastínil datum souboje s tvrďákem Hollowayem. Má ale podmínku Ilia Topuria | zdroj: Profimedia

Ilia Topuria má jasno, titul bude poprvé obhajovat proti Maxu Hollowayovi. Tomu vzkázal, aby trpělivě čekal na oznámení, kdy a kde se jejich zápas odehraje.

 

Když Max Holloway na UFC 300 v poslední vteřině pětadvacetiminutové bitvy knockoutoval Justina Gaethjeho, kamery v publiku zachytily šampiona pérové váhy Iliu Topuriu. Nevypadal, že by mu bylo do zpěvu. V tu chvíli se totiž s největší pravděpodobností rozhodlo o jeho dalším soupeři. O chvíli později už "El Matador" mluvil sebevědomě. Nový "největší tvrďák" na něj prý velký dojem neudělal a on ho příště zničí. V nastavené rétorice nyní pokračuje.

"Popravdě, UFC ho přede mnou na chvíli zachránilo. Říkal jsem si o něj celou dobu před tím, než jsem bojoval s Volkanovskim," rozpovídal se v pořadu The MMA Hour. "Teď je další na řadě. Může si říkat, co chce – že před ním utíkám a že je býk a tak podobně. No tak, chlape! Přines tu stejnou energii, jakou jsi měl v posledních 10 vteřinách, ale přines ji v prvních 10 vteřinách. Uvidíme, co se stane. Pojďme se přestřelovat a uvidíme, jak to dopadne. Vím, že budu první, kdo mu vypne světla. Jsem mnohem lepší než on ve všech směrech. Můžu mu udělat, co jen budu chtít. Můžu se ho klidně zeptat, jak chce, abych ho ukončil."

Co teď Topuriu zajímá, je vidina speciálního opasku BMF pro "největšího tvrďáka". "Bez toho pásu ho vůbec nechci. Kdyby ho neměl, tak dám odvetu Volkanovskimu, ale jelikož ho má, tak mě zápas s ním zajímá." 

Zároveň zpochybňuje, že by teď Max měl více možností. "Žádné nemá, já jsem teď šampion, takže vyberu datum a místo. On jen musí být připraven a čekat na telefon. Kdykoliv ho budu chtít, musí být připraven." Rýsuje se prý zářijový turnaj UFC 303, který proběhne v jedinečné hale The Sphere v Las Vegas při příležitosti mexického Dne nezávislosti. Následně Topuria vyhlíží turnaj doma ve Španělsku, který by se měl odehrát někdy na začátku příštího roku. Pokud zůstane neporažen, plánuje pak získat pás také v jiné divizi, zda by mělo jít o lehkou či bantamovou váhu ale nespecifikoval.

Sám Holloway po epickém vítězství nadhodil i myšlenku odvety s McGregorem, reálněji ale i on sám vidí titulový zápas proti Topuriovi. Tomu dal kredit za výhru nad Volkanovskim, kterého sám porazit nedokázal. Dodal ale, že má otázky a chystá se na ně v oktagonu získat odpovědi. Po zápase s Gaethjem přiznal rozkopanou nohu, závažnější zranění si ale pravděpodobně neodnesl, a tak by pro něj neměl být problém v září znovu bojovat. Je ale otázkou, zda UFC posvětí, aby šel znovu do hry pás BMF, ten by totiž měl sloužit k marketingovému ozvláštnění zápasů mezi bojovníky, kteří jsou vnímáni jako "tvrďáci", nedává tedy smysl, aby se z něj stala putovní trofej a mohl ji získat stejně jako klasický titul každý.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články