Doufám, že Procházka nepůjde do střední váhy, to by se z nás stali nepřátelé, obává se bývalý šampion

Doufám, že Procházka nepůjde do střední váhy, to by se z nás stali nepřátelé, obává se bývalý šampion Jiří Procházka | zdroj: FOTO: UFC

Možný přechod Jiřího Procházky do střední váhy budí mezi bojovníky pozdvižení. Robertu Whittakerovi se nápad moc nezamlouvá, má k tomu ale sympatický důvod.

V rámci polotěžké divize UFC (93 kg) sice Jiří Procházka prohrál jediný z pěti zápasů, v poslední době se ale hodně řeší jeho možný přestup do střední váhy (83,9 kg). On sám má za to, že by to jeho tělo s upravenou stravou bez problémů zvládlo. Myšlenka rezonuje i mezi zahraničními bojovníky. Třeba šampion Dricus du Plessis se nedávno nechal slyšet, že mu Procházka během osobního setkání přišel malý a přechod o váhu níž by mu tedy doporučil.

To bývalý vládce střední váhy Robert Whittaker má opačný názor. "V 84 si Jiřího neumím představit. Viděl jsem ho naživo, byl jsem k němu blízko a je to velký chlap. Je urostlý, má velká ramena, je dost vysoký. Myslím, že má přes metr devadesát. Ale nechápejte mě špatně, myslím, že pokud bude chtít, tak se do 84 kg dostane."

Australský Smrťák má ale ještě další důvod, proč by českého válečníka nerad viděl ve své divizi. "Doufám, že to neudělá. Opravdu. Mám ho hodně rád, ale pokud přijde do střední váhy, tak se z nás stanou nepřátelé. Taková je podstata tohohle sportu. Je těžké v ostatních bojovnících ze střední váhy vidět kamarády, protože s nimi můžete v budoucnu bojovat. Všichni jsou to nepřátelé, krom mých týmových parťáků, se kterými bychom proti sobě nikdy nezápasili."

Krom toho Robert také nevidí důvod, proč by měl Procházka hubnout, když se mu aktuálně ve váze do 93 kilogramů daří a kosí tam jednoho soupeře za druhým. "Ať tam zůstane a můžeme zůstat kamarádi," dodal s úsměvem. Sám má se změnou váhové kategorie zkušenosti. Kariéru totiž odstartoval ve váze do 77 kg, ale relativně brzy po příchodu do UFC se po dvou porážkách v řadě rozhodl pro přechod výš, kde několik následujících let nepoznal přemožitele a dostal se až k titulu. A pokud v červnu zastaví rozjetého Chimaeva, možná o něj do konce roku znovu zabojuje.

Zdroje:  MMArcade Podcast

Nejnovější články