Je moc malý, říká na adresu Procházky šampion střední váhy, rád by ho viděl ve své divizi

Je moc malý, říká na adresu Procházky šampion střední váhy, rád by ho viděl ve své divizi Jiří Procházka před titulovou bitvou s Teixeirou na UFC 275 | zdroj: Profimedia

Šampion střední váhy si při osobním setkání v tělocvičně UFC přeměřil Jiřího Procházku a má za to, že zápasit ve váze do 93 kilogramů pro něj není optimální.

Jiří Procházka sice netají, že jeho cílem je teď znovu získat pás v polotěžké váze (93 kg), do budoucna si ale pohrává s myšlenkou přechodu do střední divize (83,9 kg). Není divu, přiznal totiž, že před zápasem s Rakičem prakticky nemusel shazovat a má tedy za to, že by s úpravou stravy nebyl problém dostat se níž.

To pro něj jako logickou cestu vidí i šampion střední váhy Dricus du Plessis. "Procházka by měl jít o váhu níž, je moc malý," prohlásil na adresu českého válečníka v podcastu Shadow Banned, který se natáčel ještě před turnajem UFC 300 a řešil se v něm také jeho zápas s Pereirou. "Viděl jsem jeho váhu v Performance institutu (tělocvična UFC), a myslím, že je na polotěžkou divizi příliš malý. Jeho normální váha je menší než moje. Mám ho rád, nechápejte mě špatně, jen si prostě myslím, že co se týče čistě velikosti, tak Pereira je polotěžká váha a je obrovský."  

Teoreticky by se tedy Dricus a Jiří mohli v divzi do 84 kilogramů v budoucnu potkat a jelikož oba těží především z tvrdosti a nezdolnosti, byla by to jistě zajímavá bitva. Jihoafrickému šampionovi prý ale váha běžně ukazuje i přes 100 kilo, a tak není divu, že pomalu přemýšlí nad expedicí za dalším titulem, navíc ho láká souboj s Alexem Pereirou, kterého označil za jednoho z nejlepších bojovníků v dějinách. Zároveň ale zastává názor, že by šampioni neměli o druhém páse vůbec přemýšlet, pokud ten první neobhájili aspoň třikrát.

Du Plessis tak ještě nějaký čas ve střední divizi nejspíš zůstane, jelikož první obhajobu má teprve před sebou. Podle neoficiálních informací by na ni mělo dojít v srpnu, soupeřem bude Israel Adesanya, takže nic snadného. Procházka na druhé straně není po epickém vítězství nad Rakičem daleko od další titulové šance, navíc nepochybuje, že by napodruhé Alexe Pereiru dokázal porazit. Do budoucna by pro něj ale střední váha mohla být zajímavou výzvou.

Zdroje:  Shadow Banned

Nejnovější články