"Jsem připraven na opravdu velkou výzvu," hlasí Alexander Volkov k zamotané situaci v těžké váze

"Jsem připraven na opravdu velkou výzvu," hlasí Alexander Volkov k zamotané situaci v těžké váze zdroj: Profimedia

Ruský bojovník se dominantním výkonem posunul blíže k titulové šanci. O své místo na slunci však volají i ostatní bojovníci a těžkou váhu čeká řada tvrdých bitev mezi elitou divize.

Alexander Volkov v sobotu naplno ukázal své schopnosti a Waltu Harrisovi nedal vůbec žádnou šanci. Nebezpečného soupeře ukončil ve druhém kole kopem do břicha a odčinil tak minulou prohru s Curtisem Blaydesem. Nyní upírá svou pozornost na nejlépe postavené zápasníky žebříčku. Jako správný bojovník si soupeře nevybírá a co nejdříve touží zápasit o titul.

„Utkání šlo přesně podle plánu, nechtěl jsem příliš riskovat. Soupeř mě pořádně netrefil, měl jsem ho dobře nastudovaného a není tak dobrý striker, jak o sobě říká. Věděl jsem o všem, co v zápase předvede a ničím mě nepřekvapil. Zkusil mě vzít na zem, ale i to jsem očekával. Můj postoj je rozhodně lepší než jeho, a to se v utkání projevilo.  Když jsem ho kopl do břicha, říkal jsem si, zda tu bolest jenom nehraje, ale když šel k zemi, věděl jsem, že ho musím ukončit,“ prozradil Volkov.

„Cítil jsem se skvěle. Jsem rád, že jsem utkání zvládl bez větší problémů a jsem připravený čelit lépe postaveným soupeřům. Teď pojedu domů, odpočinu si, ale brzy budu opět připravený. Nevím, kdy se vrátím, možná v prosinci, ale rozhodně potřebuji dva nebo tři měsíce tréninku, abych se dokonale připravil. Potřebuji, aby mi UFC řeklo jméno, datum a mohu bojovat. Jen potřebuji pořádný tréninkový kemp.“

„Jsem rád, že jsem soupeře ukončil před limitem. Cítím, že jsem připraven na opravdu velkou výzvu. Jsem tady, abych vyhrával a posouval se dopředu.“

"Dragovi" možná dodalo sílu i nové tetování, které nešlo přehlédnout, protože pokrývá celá jeho záda. Na samotný proces ale nevzpomíná rád a další obrázky už na své tělo přidávat nehodlá:

„Nové tetování jsem si nechal udělat po utkání s Blaydesem, bylo to velmi narychlo, necelé dva týdny. Opravdu hodně to bolelo, skoro jsem brečel bolestí. Nikdy mě nic tak nebolelo a rozhodně už další tetování nechci,“ zakončil bývalý šampion M-1.

Zamotaná těžká váha

Pokud by ale chtěl Volkov bojovat o titul, musí si stoupnout do řady. A ta je pěkně dlouhá. Volkov je momentálně na sedmé příčce v žebříčku a před ním jsou pořádní zabijáci, kteří čekají na svou šanci zápasit o titul už pěkně dlouho. Těžká divize totiž dlouhou dobu stála na místě, protože se o šampionský titul přetahovali Stipe Miocic a Daniel Cormier. Celkem spolu bojovali třikrát a letos v srpnu Stipe potvrdil svoji pozici nejlepší těžké váhy v dějinách UFC a titul proti Cormierovi obhájil.

Jenže Stipe Miocic je pro zranění znovu mimo hru a vrátí se nejdříve v březnu příštího roku. Divize je tedy  znovu v podstatě pozastavena a bojovníci si stěžuji na nedostatek příležitostí.

Nejvíce se ozývá predátor z Kamerunu Francis Ngannou, který drží sérii čtyř ukončení v prvním kole. Neuvěřitelně silné údery pocítily Curtis Blaydes, Cain Velasquez, Junior dos Santos a naposledy i Jairzinho Rozenstruik. Ngannou si postěžoval, že za posledních 16 měsíců zápasil pouhých 20 vteřin, což je dáno hlavně tím, že své soupeře vypíná jedním, přesně trefeným úderem a proto se nelze divit, že se v kleci příliš neohřeje.

Čtyři výhry v řadě, dvě ukončení před limitem, to jsou trumfy Curtise Blaydese, který je dalším v řadě na zápas o titul. Blaydes brzy vyzve přemožitele Viktora Pešty, Derricka Lewise, který vyhrál tři utkání v řadě a okupuje čtvrtou příčku žebříčku UFC.

Francis Ngannou O síle Francisových úderů už se přesvědčil nejeden bojovník. | zdroj: Profimedia

Na titul myslí i nejdekorovanější těžká váha historie MMA, nizozemská legenda Alistair Overeem. Bývalý šampion organizací Pride a StrikeForce, vyhrál dvě utkání v řadě a hrdě hlásí, že naposledy v kariéře zkusí získat jediný pás, který mu ve sbírce chybí, čili titul UFC.

Neměli bychom ale zapomínat na nového černého koně divize, Jona Jonese. Dominantní šampion polotěžké váhy, hledá novou motivaci v nejtěžší váhové kategorii a hodlá všem vyfouknout šampionský pás. V UFC neporažený bojovník je money fight pro každého soupeře a utkání s ním, si nechce nechat ujít Francis Ngannou i šampion Stipe Miočič. Dana White prohlásil, že Jones si zaslouží okamžitou titulovou šanci, tedy až po zápase Miočiče s Ngannouem. Francis ale moc dlouho čekat nechce, takže se třeba dočkáme tohoto megazápasu s Jonesem.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články