Stipe Miočič je pravý šampion a soupeře si nevybírá. "Budu bojovat s kýmkoliv," reaguje na příchod Jona Jonese do těžké váhy

Stipe Miočič je pravý šampion a soupeře si nevybírá. "Budu bojovat s kýmkoliv," reaguje na příchod Jona Jonese do těžké váhy Stipe Miocic | zdroj: Profimedia

Jon Jones sice přemýšlí o titulu v těžké váze, ale na svou šanci musí počkat. Dana White potvrdil duel Miočič vs. Ngannou 2 a právoplatný šampion předpovídá své další cenné vítězství. 

Stipe Miočič ve svém posledním duelu podruhé porazil Daniela Cormiera a potvrdil tak postavení coby nejlepšího bojovníka těžké váhy v dějinách UFC. Vody heavyweight divize však brzy rozvíří Jon Jones a pochopitelně míří na mety nejvyšší. Dana White ovšem potvrdil, že si bude muset počkat, protože dalším titulovým vyzyvatelem bude kamerunský predátor Francis Ngannou.

Miočič se v rozhovoru pro ESPN rozpovídal o svých budoucích plánech a pochválil vzestup Francise Ngannou, který od porážky na turnaji UFC 220, nasbíral čtyři ukončení v prvním kole a touží po odvetě. 

“Francis se obrovsky zlepšil. Od našeho prvního zápasu ukázal velký progres a všechny soupeře zničil v prvním kole. Má velkou formu.” začal úvodem král těžké váhy.

Z čistě sportovního hlediska, si Ngannou zaslouží titulový zápas jako nikdo jiný. Jenže pak je tu bojovník z Nového Mexika, neporažený král polotěžké váhy Jon Jones. Jones drží dlouhou šňůru výher (17) a jedenáctkrát úspěšně obhájil pás šampiona polotíhy (-93,5 kg). Minulý týden se ho ale oficiálně vzdal a hodlá stejně dominantně pokračovat i mezi nejtěžšími zápasníky. 

Jones zároveň touží po money fightu a Miočič si soupeře nehodlá vybírat.

“Budu bojovat s kýmkoliv. Nebudu si říkat o soupeře, ale budu zápasit s každým, koho přede mě UFC postaví. Je mi jedno, jestli to bude Jones nebo Ngannou.” 

Jon Jones Thiago Santos Jon Jones - Thiago Santos, UFC 239 | zdroj: Profimedia

Ngannou prohlásil, že těžká váha může být pro Jonese lehčí divizí, kvůli jeho rychlosti a bojovému IQ. Miočič má poněkud jiný názor, přestože respektuje Jonovy bojové schopnosti. 

“Jsou tu velcí kluci s malými rukavicemi.  Stačí jeden úder. Nezáleží, jestli schytáš tvrdý nebo lehký úder, každý ti může ublížit. Na druhou stranu, Jones má skvělou techniku a to mu vždy pomůže. Je skvělý v tom, co dělá. Má vždy připravenou zápasovou strategii, které se drží. Dobrá taktika je půlka úspěchu a s tím nastupuje do zápasů,” pochválil Stipe jednoho z nejdominantnějších MMA bojovníků napříč všemi vahami. 

Nejdrsnější Hasič z Ohia by Jonese neodmítl, ale zároveň potvrdil, že na titulový zápas čekají další bojovníci, kteří si teď zaslouží šanci. 

“Nevím, co si myslet. Jones má skvělé resumé, ale jsou tu jiní kluci, kteří tvrdě dřeli, aby dostali svou šanci. Nejsem promotér, takže nedokážu odpovědět. Porazím každého, koho mi UFC připraví.” 

Dana White na tiskové konferenci potvrdil, že příští souboj o “nejdrsnějšího” muže planety obstarají Stipe a Francis Ngannou. Stipe se kamerunského predátora nebojí a předpovídá stejný výsledek jako v prvním utkání. “Nezáleží, jak se zlepšil. Nic se nezmění, zápas dopadne stejně. Budu dominovat a zvítězím.”

Stipe Miocic vs. Francis Ngannou zdroj: Profimedia

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články