Kdo seje vítr, sklidí bouři. Adesanyův týmový parťák Ulberg odrazil agresivní nástup soupeře a po 12 vteřinách zvítězil na TKO

Kdo seje vítr, sklidí bouři. Adesanyův týmový parťák Ulberg odrazil agresivní nástup soupeře a po 12 vteřinách zvítězil na TKO Adesanyův parťák Carlos Ulberg dostal diváky do varu už v prvním kole. | zdroj: Profimedia

Na vrchol Procházkovy divize stoupá novozélandský kickboxer, o víkendu si připsal už šesté vítězství v řadě a poskočil v žebříčku na hranici nejlepší desítky.

Novozélanďan Carlos Ulberg je jedním z řady úspěšných kickboxerů, kteří přesedlali na MMA a rychle v něm stoupají na vrchol. Pozvánku předvést své umění před zraky šéfa UFC dostal po pouhých třech zápasech, které navíc nasbíral v průběhu několika let zatímco se primárně věnoval své původní disciplíně. V Contender Series ale nezklamal, soupeře vyřídil v prvním kole a od Whitea dostal smlouvu. 

První krok mezi elitou mu sice nevyšel, od té doby ale nasbíral 5 vítězství a o víkendu dostal zaslouženou příležitost probít se do nejlepší patnáctky polotěžké váhy. Původně ho měl otestovat českým fanouškům dobře známý Dominick Reyes, ten ale musel kvůli zdravotním problémům odstoupit a matchmakeři pro Novozélanďana připravili možná ještě těžší zkoušku v podobě Alonzo Menifielda, který se díky sérii pěti zápasů bez porážky (4 vítězství a 1 remíza) usadil na 11. místě divizního žebříčku.

Oba dva borci rádi vítězí na T/KO, takže bylo jasné, že nás čeká atraktivní bitva. Menifield se ale nečekaně splašil hned na začátku. Jenže Ulberg se jako toreador vyhnul jeho útoku a sám rozpoutal dokonalou bouři, jejímž výsledkem bylo vítězství za pouhých 12 vteřin, třetí nejrychlejší knockout v historii polotěžké váhy.

"Trefil mě, to mě probudilo. A když vzbudíte lva, tak vyleze ven," prohlásil Ulberg po šestém vítězství v řadě, které by ho mělo katapultovat na hranici nejlepší desítky. Právě s někým z ní by rád změřil síly příště, což bude nejspíš na turnaji UFC 305, který je na srpen naplánován do Austrálie. A pokud bude dál vítězit podobným stylem, možná se brzy utká i s Procházkou nebo Pereirou.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články