Když se noha potká s bradou. Tyson Nam sice přežil brutální frontkick, na zemi byl ale uškrcen do bezvědomí

Když se noha potká s bradou. Tyson Nam sice přežil brutální frontkick, na zemi byl ale uškrcen do bezvědomí Bruno Silva a jeho parádní frontkick | zdroj: FOTO: UFC

Parádní knockout Silvovi sice nevyšel, protože soupeře zachránila titanová brada, o chvíli později ale i tak slavil vítězství před limitem.

V nejnižší váhové kategorii UFC – muší váze (56,7 kg), nejsou knockouty tak časté jako v jiných divizích. Avšak pravděpodobnost, že na TKO nebo KO skončí duel Tysona Nama s Brunem Silvou, byla dost vysoká. Oba jsou totiž pověstní tvrdými údery. Nam ukončil tři z posledních čtyř soupeřů, Silva poslední dva. V jeho případě pak ale následovala skoro dva roky dlouhá pauza.

Ta ale v kleci nebyla vůbec znát a Brazilec měl zpočátku dokonce navrch. Krásně trefoval údery a jeho kopy a kolena občas prosvištěly až nebezpečně blízko soupeřovy brady. Nam ale srovnal krok a v závěru úvodního kola měl navrch on.

Druhá pětiminutovka začala opět pozvolna a oba bojovníci se nesměle oťukávali a vyměřovali vzdálenost pro nějaký ostřejší útok. Silva si ale zkušeně počkal, až Nam natáhne ruku a vypálil bleskový frontkick na jeho bradu. Tentokrát už neminul a Havajec šel k zemi. Na moment byl nejspíš mimo, ale ještě než dopadl na zem, byl už opět při smyslech. Díky tomu dokázal dorážejícího Brazilce okamžitě svázat, čímž zažehnal krizi. 

Když se ale snažil dostat zpět na nohy, naservíroval Silvovi svá záda na zlatém podnose a ten okamžitě skočil po škrcení rear-naked choke. Nam ani nestihl odklepat a když rozhodčí po pár vteřinách zápas ukončil, byl už v bezvědomí. Záběr, jak se na zemi probouzí, zatímco vítěz oslavuje saltem, pak dokonale vystihl realitu MMA zápasů. Jednou jsi dole, jednou nahoře.

Frontkick do brady většinou končí tvrdým KO, moc často jej ale v zápasech nevídáme. Silva se mohl zařadit po bok sedmi bojovníků, kteří s touhle technikou v 30.leté historii zvítězili. Odolnost soupeřovy brady mu to ale překazila. Smutnit z toho ale Brazilec nemusí, neboť si domů odnesl bonus 50 tisíc dolarů a vítězství ho posunulo mezi nejlepší patnáctku muší divize. V dohledné budoucnosti by se tak mohl potkat třeba s Davidem Dvořákem.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články