Khabibovi nabídli v Manchesteru drink: „Kdybych se napil, všechny bych vás zmlátil,“ odmítl bývalý šampion

Khabibovi nabídli v Manchesteru drink: „Kdybych se napil, všechny bych vás zmlátil,“ odmítl bývalý šampion Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

Khabib navštívil fotbalové utkání Manchesteru United a dokonce dostal pozvání na skleničku od bývalého trenéra Alexe Fergusona. Tu ale Dagestánec musel odmítnout a vymluvil se velice originálně.

Khabib Nurmagomedov je velkým fanouškem fotbalu a jelikož je teď ve sportovním důchodu, má na tuto zálibu dost času. Zajel se proto podívat do Anglie na zápas svého oblíbeného fotbalového klubu Manchesteru United, který se utkal s Evertonem.

Jako čestný host dostal od klubu svůj dres s číslem 7, ze kterého měl velkou radost a podle svých slov si jej pověsí ve svém domě na to nejviditelnější místo.

Po zápase, který nakonec dopadl remízou, byl navíc pozván sirem Alexem Fergusonem, bývalým trenérem Manchesteru, na skleničku. Jenže „Fergie“ zde tvrdě narazil. Khabib je totiž zarytý muslim, kterému jeho víra nedovoluje napít se alkoholu a bývalý šampion abstinenci striktně dodržuje.

Rodák z Dagestánu prý v první chvíli nevěděl, jak se z této situace vykroutit: „Zeptal se mě, jestli si dám skleničku vína. Chvíli jsem přemýšlel, jak mu vysvětlím, že jsem Muslim a pak jsem mu řekl: ‚Pití pro mě není dobré, protože kdybych se napil, všechny bych vás tady zmlátil. To není dobrý nápad‘."

„Ok, tak to bude nejlepší, když nebudeš pít,“ řekl mu na to po anglicku sir Ferguson.

Khabib nebyl jediná celebrita, která se zúčastnila pozápasového setkání. Potkal se tam také se sprinterem Usainem Boltem nebo fotbalistou Patricem Evrou.

Sám Khabib je opravdu velkým fotbalovým fanouškem a nedávno dokonce podepsal smlouvu s dagestánským profesionálním fotbalovým klubem. I přes naléhání ze strany šéfa UFC, Khabib trvá na tom, že se do boje už nevrátí, a tak jej spíše než "mlátit" soupeře v oktagonu uvidíme honit se za míčem na zeleném hřišti.

Zdroje:  Sportbible.com

Nejnovější články