Khamzat Chimaev byl vyzván zuřivcem Mikem Perrym k souboji ve střední váze

Khamzat Chimaev byl vyzván zuřivcem Mikem Perrym k souboji ve střední váze Zdroj: CBS Sports | zdroj: Profimedia

Ještě nedávno nemohl Khamzat Chimaev sehnat žádného soupeře a najednou je na roztrhání napříč dvěma divizemi

 

Mike Perry se měl na turnaji UFC 255, který se má konat 21. listpoadu, původně utkat s Robbiem Lawlerem. Ten se ale zranil a do zápasu nemůže nastoupit. Mike Perry by tak rád narychlo našel náhradního soupeře a vyzval proto dlouho odmítaného Khamzata Chimaeva.

„Takže Robbie Lawler vycouval ze zápasu kvůli zranění. Hledám náhradníka a požádal jsem o Khamzata Chimaeva a můžeme to udělat ve střední váze.“

Mike Perry - Vicente Luque Zdroj: MMA Fighting | zdroj: Profimedia

Chimaev vlétl do UFC jako uragán a od července odbojoval 3 zápasy, každý vyhrál před limitem a inkasoval pouhé 2 údery. Jeho bojový styl připomíná Khabiba Nurmagomedova, protože dokáže zápas bez větších obtíží přenést na zem, kde své soupeře kontroluje a nedává jim svými údery a submisemi žádnou šanci. V posledním zápase ale ukázal, že je i velice dobrý striker, když svého soupeře Geralda Meerschaerta knockoutoval za 17 sekund tvrdou pravačkou. Chimaev si tehdy připsal devátou výhru ve své profesionální kariéře bez jediné porážky, přičemž všechny zápasy ukončil před limitem.

Až donedávna ale nemohl Chimaev přemluvit žádného bojovníka, aby s ním vlezl do oktagonu. Bylo to patrně kvůli jeho dominantním výkonům, ale také i kvůli tomu, že se zatím neprobojoval do top 15 v žebříčku welterové a střední váhy a vysoko zařazení bojovníci s ním odmítali bojovat.

Nakonec se ale pro něj našel soupeř v podobě Leona Edwardse, kterého kvůli neaktivitě UFC z žebříčku vyšouplo a byl tak donucen vzít zápas s Chimaevem. Jejich duel je naplánován na 19. prosince jako hlavní zápas turnaje na 5 kol.

Perry by ale s Chimaevem rád zápasil ještě před Edwardsem a je možné, že Chimaev by na jeho nabídku mohl kývnout. Nejen, že si v červenci střihnul 2 zápasy za 10 dní, ale nedávno napsal tweet adresovaný Dana Whiteovi, ve kterém naléhal, ať mu šéf UFC připraví 3 zápasy za jeden večer:

„Chci bojovat se třemi bojovníky za jeden večer, jako za starých časů. Pojďme na to Dano White. Pojďme všechny naštvat.“

Navíc Chimaev není úplně největší fanoušek Perryho chování mimo oktagon a když ve svém zuřivém záchvatu Perry před pár měsíci knockoutoval staršího muže v restauraci, Chimaev se nechal slyšet, že by ho za takové jednání zabil. Což v podání čečenského bojovníka nezní úplně jako metafora.

Perry by rád, aby se zápas odehrál ve střední váze, ve které se Chimaev kvůli menšímu shazování cítí pravděpodobně ještě lépe než ve welteru, což se může americkému zuřivci dost vymstít.

Aby toho nebylo málo, Chimaeva nedávno vyzval i Neil Magny a také liverpoolský vtipálek Darren Till, který prohlásil, že jen co knockoutuje Jacka Hermanssona, bude se věnovat Chimaevovi, pokud do té doby nesežene soupeře.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články