Kvůli hlavičce jsem neviděl, ten pás z něho šampiona nedělá. Strickland poslal vzkaz svému přemožiteli

Kvůli hlavičce jsem neviděl, ten pás z něho šampiona nedělá. Strickland poslal vzkaz svému přemožiteli Sean Strickland a Dricus du Plessis | zdroj: Getty Images

Šampionská éra Seana Stricklanda moc dlouho netrvala, o pás přišel hned při první obhajobě. On sám je ale přesvědčen, že mu zápas s Dricusem du Plessisem prohrál neúmyslný faul.

Už během vyhlašování hlavního zápasu UFC 297 bylo jasno, že jeden z bojovníků bude hodně naštvaný. Nakonec se v poměru 2:1 na body radoval Dricus du Plessis. Sean Strickland mu sice pogratuloval, ale ihned přiznal, že je z rozhodnutí rozhodčích kyselý. Na poturnajovou tiskovou konferenci pak pochopitelně nepřišel, neboť nejspíš rovnou zamířil do nemocnice.

Vyjádřil se až následně prostřednictvím sociálních sítí. "Všichni víme, že jsem vyhrál. Jediný důvod, že to nebylo celých pět kol jednostranné je to, že mi hlavička vyřadila oko. Do chvíle, než mě krev připravila o vidění, se mě ani nedotkl," rozepsal se dnes již bývalý šampion a přidal fotografii zašité tržné rány nad okem. "Nevybral jsem si ale srabáckou cestu ven a neřekl jsem doktorovi, že nevidím, aby to skončilo bez výsledku. Ten zápas jsem vyhrál, svět to ví. Pás, který ti dali, z tebe nikdy neudělá šampiona, tak si ho užij."

Následně Strickland přidal ještě počty signifikantních úderů, kterých měl ve 4 z 5 kol více. I on sám ale musí vědět, že jen samotná tahle statistika zápasy nevyhrává a Du Plessis nabodoval třeba také takedowny a optickou převahou. K hlavičce navíc došlo až v předposledním kole a zdá se, že tržnou ránu mohl způsobit již úder chvíli před tím. Sean by se také možná měl podívat na to, jak rozhodčí vůbec jednotlivá kola bodovali. Paradoxně totiž u všech tří vyhrál to poslední, kdy už podle svých slov neviděl.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Sean Strickland (@stricklandmma)

Zápas to byl ale opravdu těsný a na výsledku se neshodnou fanoušci ani odborníci. Třeba šéf UFC Dana White přiznal, že viděl vyhrát Seana. "Strickland vypadal skvěle v prvních dvou kolech. Ten přední direkt byl nádherný, takové v MMA nevidíte. Dělal přesně to, co měl. Obě Dricusovy oči natékaly a zavíraly se. Ve třetím a čtvrtém kole ale Sean zpomalil a Du Plessis tlačil a zamíchal takedowny s údery. Do pátého kola jsem teda měl remízu a ta poslední runda měla být o tom, kdo to chce víc. Oba dva do toho trochu šlápli. Byl to prostě jeden z těch hodně vyrovnaných zápasů, ale já jsem zároveň jeden z těch, kteří mají za to, že šampiona musíš přejet."

Je tedy možné, že nás brzy čeká odveta. Sám Du Plessis sice vyzval Israele Adesanyu, bude ale záležet na tom, kdy se "Stylebender" bude připraven vrátit. O zápas s novým šampionem se pak přihlásil také Khamzat Chimaev a zájem naznačil i Alex Pereira, tyto dvě varianty se však teď nezdají moc pravděpodobné. Možná se tedy Strickland dočká šance na reparát.

Zdroje:  Tisková konference UFC , Sean Strickland – Instagram

Nejnovější články