Lajoš Klein jednal s UFC o zápase s Pimblettem. Jak pravděpodobný je souboj s vycházející hvězdou?

Lajoš Klein jednal s UFC o zápase s Pimblettem. Jak pravděpodobný je souboj s vycházející hvězdou? Paddy Pimblett a Lajoš Klein | zdroj: Profimedia

Ludovít Klein překvapil své fanoušky, když prozradil zajímavé detaily jednání s vedením UFC o zápase s jednou z nejžhavějších mladých hvězd organizace. Existuje šance na případný zápas s Pimblettem?

 

Nejžhavější želízko v ohni slovenských fanoušků smíšených bojových umění – Ludovít Klein nedávno oznámil další zápas v rámci UFC. Již v březnu se představí na UFC 286 v Londýně, kam se největší MMA organizace světa vydá s číslovaným turnajem po dvou letech. 

Soupeřem mu bude anglický dlouhán Jai Herbert, který bude mít výhodu ve výškové převaze i domácím prostředí. Přesto je však “Mr. Highlight” favoritem a vyhlíží již třetí výhru v řadě. Slovenský bojovník ale v rozhovoru pro šport.sk prozradil, že on a jeho manažer tlačili ve zmíněném termínu na poněkud hvězdnějšího soupeře. 

„Už teď v Londýně byla malá šance, že bych mohl nastoupit proti Paddymu Pimblettovi. Měli jsme o tom debatu s UFC a dost jsme na to tlačili. Ale údajně je zraněný a možná ani nebude na turnaji, tak jsem zůstal u Herberta,“ překvapil Lajoš zákulisní informací.

Na otázku ohledně toho, zda si vyžádá mladičkého Brita po svém březnovém zápase v Londýně, uvedl: „Uvidím, co ze mě vyhrkne v emocích po zápase. Do budoucna se tomu nevyhýbám a naopak bych si s ním velmi rád dal zápas.“ 

Není divu, Paddy Pimblett se totiž rychle stává jednou z největších hvězd organizace. Mediálnímu rozruchu okolo Pimbletta však zatím neodpovídají jeho výkony v kleci, za což je terčem kritiky fanoušků i odborné veřejnosti. „Souhlasím, že hype okolo něj je zatím větší než kvalita, kterou ukázal. Je dobrý, ale dá se porazit, má za sebou prohry. Kdybych si nevěřil, nechtěl bych s ním zápas. Mohl bych ale jen získat, na jeho hypu bych se mohl vyšvihnout,“ potvrdil názor kritiků Klein

Bývalý šampion Cage Warriors Paddy “The Baddy” Pimblett nyní bojuje v rámci lehké váhy UFC a dle serveru Tapology mu náleží 21. příčka světového žebříčku v rámci divize. Pro zajímavost Lajoš Klein je v tom samém žebříčku na 46. místě a jeho soupeř na březnovém turnaji UFC Jai Herbert drží 65. pozici. Je ale zřejmé, že fronta na Paddyho Pimbleta bude určitě veliká, zejména po jeho posledním vítězném výkonu s Jaredem Gordonem, který se zapsal do historie sportu jako jeden z nejkontroverznějších výsledků. 

Přesto Klein věří, že by zápas s bojovníkem z Liverpoolu mohl dopadnout. Nicméně prvně musí zvládnout svůj souboj s jeho krajanem Herbertem. Ten je stejně jako Pimblett bývalý šampion Cage Warriors, takže to rozhodně nebude snadný úkol. Vše další se pak odvine od výsledku.

Slovenský knockoutér má s UFC smlouvu ještě na tři zápasy a v roce 2023 chce zůstat rozhodně aktivní. „Určitě chci stihnout alespoň tři zápasy. Tím se naplní moje druhá smlouva s UFC a samozřejmě chci i tu třetí. Pak už bych se zaměřil víc na to, abych se propracoval v žebříčku do TOP 15 a výš,“ vyhlíží světlé zítřky. 

Zdroje:  ŠPORT.sk

Nejnovější články