Byl jsem jednou nohou venku, řekl Lajoš Klein o své štaci v UFC. S jakými soupeři by rád zápasil?

Byl jsem jednou nohou venku, řekl Lajoš Klein o své štaci v UFC. S jakými soupeři by rád zápasil? Lajoš Klein před zápasem v UFC. | zdroj: Profimedia

“Mr. Highlight” se nyní intenzivně připravuje na další zastávku v UFC, kde jen o vlásek unikl vyhazovu. Už nyní si však brousí zuby na bojovníky na domácí scéně.

Lajoš Klein se nijak netají tím, že to měl v UFC v jistý moment výrazně nahnuté. “První zápas jsem vyhrál, dva jsem prohrál, už jsem byl jednou nohou venku. Vedení UFC řeklo, že už mě tam v podstatě ani nechtějí, možná by mě už i vyhodili,” popsal těžké momenty v rámci podcastu Max MMA.

Padl návrh, že by měl zkusit nasbírat plusové body v jiných organizacích, posléze by se eventuálně mohl vrátit. “Pak se mě ale zastali moji manažeři, řekli, ať mi dají ještě jednu šanci.” Pokud by vyjednávání nebylo úspěšné, pak by se Klein ke čtvrtému zápasu vůbec nedostal, vedení se ale nechalo obměkčit. Devonte Smith následně na Lajoše nestačil, “Mr. Highlight” se tím pádem v UFC udržel.

Bylo jasné, že v souboji se Smithem šlo o všechno, s třetí porážkou v řadě by si jen těžko mohl nárokovat další šanci. Lajoš přiznal, že tou dobou již přemýšlel nad svými možnostmi, pomalu zvažoval, v jaké organizaci by mohl zakotvit.

“Asi by to byl Oktagon,” potvrdil během rozhovoru, byť s promotéry o této možnosti nikdy nediskutoval. Právě díky výsledkům v největší tuzemské organizaci se ostatně dostal do UFC, je tedy logické, že by chtěl navázat na své předešlé úspěchy.

Už nyní má navíc jasnou představu o tom, s kým by se chtěl na půdě Oktagonu potkat. “S Keitou o titul,” ukázal na aktuálního šampiona lehké váhy, který se naopak těší na angažmá v zámoří. “Určitě bych do toho šel,” neskrýval svůj zájem o nekompromisního postojáře. “Chybí mu zem, ale zase ukázal, že to umí bránit, když šel s Ivanem [Buchingerem], který je na zemi excelentní.” To ale neznamená, že by Lajoš vsadil vše na jednu kartu. “Já bych si na něj určitě věřil i v postoji.” Podle Kleina by se Keita v UFC mohl prosadit, pokud by byl ochoten shazovat do pérové váhy.

Klein se přitom naopak přesunul do vyšší váhy, jelikož se mu v pérové moc nedařilo. Jak sám potvrdil, drastické shazování se negativně projevovalo na síle a celkové fyzičce, a tím pádem i na výsledcích. V lehké váze se cítí mnohem lépe, což jasně dokládají výhry, které si zajistil v rámci dvou posledních zápasů. Po Smithovi udolal i Masona Jonese, zde si taktéž připsal vítězství na body, ačkoli byl jen krůček od ukončení. V posledním duelu navíc prokázal, že mu přezdívka "Mr. Highlight" opravdu sedí.

Během rozhovoru přiznal, že vyjednávání o dalším soupeři výrazně pokročilo. “Zatím ještě nemohu nic prozradit, ale už mám dohodnuté místo i soupeře,” řekl s tím, že už zbývá pouze vyřešit formality. “Jde už jen o to, abychom podepsali zápasové smlouvy… Myslím si, že až se to podepíše, tak se to okamžitě zveřejní.” Klein napověděl, že půjde o atraktivního soupeře, s nímž se navíc zařadí na startovku zajímavého turnaje.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ľudovít Klein (@lajosko.klein)

Během minulého týdne už ale takto tajemný nebyl, v rozhovoru pro TV Markíza dokonce propálil konkrétní jméno. “Navrhl jsem si soupeře, se kterým bych chtěl jít, je to Jai Herbert. Musí to teď potvrdit i on a jeho tým, jeho manažer.” Čtyřiatřicetiletý Angličan (12-4) se do UFC probojoval v polovině roku 2020. Stejně jako Klein tam od té doby stihl pět zápasů, zvítězit dokázal ve dvou případech. Naposledy mu letos v červenci podlehl Kyle Nelson.

Na další výzvu se chce Lajoš pořádně připravit, i proto nyní snaží nabrat nové zkušenosti v zahraničí. Odcestoval do Los Angeles, kde si domluvil třítýdenní “stáž” v gymu Kings MMA. Zde trénuje například Beneil Dariush, jenž rovněž působí v lehké váze UFC. “Je to vycházející hvězda, možná, že v nejbližším zápase půjde o titul. Doufám, že budu mít možnost si s ním zatrénovat, abych pocítil, jaké má kvality.”

Zdroje:  Markíza , Max MMA

Nejnovější články