Legendární Robbie Lawler po turnaji UFC 290 ukončí bohatou kariéru

Legendární Robbie Lawler po turnaji UFC 290 ukončí bohatou kariéru Robbie Lawler - Nick Diaz | zdroj: Getty Images

Šampion, rozený gladiátor a budoucí člen Síně slávy v sobotu nastoupí do posledního duelu úspěšné profesionální kariéry. 

Svět bojových sportů se loučí s legendou. Po dlouhých dvaadvaceti letech profesionální kariéry pověsí Robbie Lawler rukavice na hřebík. Bývalý šampion welterové váhy a budoucí člen Síně slávy po turnaji UFC 290 končí v MMA s bilancí 29-16. „Ruthless“ – nemilosrdný, jak si Robbie nechá říkat, zvedal diváky ze sedadel svým atraktivním stylem, tvrdými údery a především památnými zápasy, které se zapsaly do historie.

Ukončit kariéru je pro sportovce velké životní rozhodnutí, a ne vždy se povede skončit v pravý čas. Na tiskové konferenci před sobotním turnajem Lawler potvrdil, že opouští svůj milovaný sport.

„Postupně jsem došel k rozhodnutí, že je čas odejít. Dělal jsem to od mládí, dosáhl jsem mnoha úspěchů a teď je čas skončit.“

Od svého profesionálního debutu v roce 2001 vynechal pouze jeden kalendářní rok – 2018, což je opravdu působivá bilance, když vezmeme v potaz náročnost smíšených bojových umění. Lawler vybojoval titul a předvedl několik nezapomenutelných a opravdu krvavých zápasů. Zcela právem bude pamatován, jako jeden z nejtvrdších bojovníků, kteří kdy vstoupili do oktagonu.

„Měl jsem ze svého konce trošku strach. Je to vstup do neznámých vod. Celý život trénuji a soutěžím. Pozitivní je, že nyní budu trénovat už jenom pro radost, což je lepší pro mé tělo i mysl. Když jsem se připravoval na zápas, již jsem cítil, že to není pro mé tělo úplně dobré. Dával jsem do tréninku vše a své tělo jsem mučil, což s přibývajícím věkem hůře snáším.“

Ačkoli v sobotu opustí kolotoč UFC, Lawler tvrdí, že MMA nadále zůstane jeho vášní. Touží být mentorem a trenérem mladších bojovníků. „Určitě se tomu budu nadále věnovat. Tento sport mi dal všechno. Důvod, proč jsem se dostal tak daleko a mohl bojovat tak dlouho je, že mi pomáhali lidé kolem mě. Chci sportu vrátit, co mi dal. V našem Kill Cliff FC gymu máme dobré podmínky a skvělé zápasníky, kterým chci pomoct se zlepšit a vydělávat lepší peníze.“

O konci kariéry Robbie informoval již pár dní zpět a od té doby neustále odpovídá na blahopřání a gratulace k opravdu mimořádné sportovní kariéře. Lawler nikdy komplimenty nepřijímal, ale nyní se snaží být laskavý, protože hluboko uvnitř si opravdu váží laskavých slov.

„Snažím se na to nesoustředit. Nedělal jsem tento sport kvůli chvále a humbuku. Jen jsem se snažil být nejlepší což je ideální způsob, jak mě lidé ocenili.“

Během své dlouhé kariéry ukončil 22 soupeřů před limitem. Vysloužil si několik bonusů za KO a výkon večera. Zápasil ve třech váhových kategoriích a na mapu světa se zapsal především odvetným zápasem s Rory MacDonaldem, který byl zapsán do Síně slávy UFC. Přesto, že se svět bojových sportů neustále vyvíjí a přináší nové skvělé borce, Robbie "Ruthless" Lawler bude vždy legendou, zapsanou zlatým písmem nejen v UFC. 

 

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články