Leon Edwards vysvětlil, z čeho bere sebevědomí před odvetou s favorizovaným Usmanem

Leon Edwards vysvětlil, z čeho bere sebevědomí před odvetou s favorizovaným Usmanem Leon Edwards brutálním kopem knockoutoval šampiona Kamaru Usmana v poslední minutě zápasu. | zdroj: Getty Images

Bylo to asi největší překvapení loňského roku v UFC, když Leon Edwards v posledním kole titulového zápasu knockoutoval Kamarua Usmana a stal se šampionem. A on sám je přesvědčen, že se mu to povede i v odvetě.

Jedním z nejpamátnějších momentů roku 2022 bylo ve světě MMA vítězství Leona Edwardse nad favorizovaným Kamaruem Usmanem. Záběry brilantního kopu, kterým "Rocky" svého soka v posledním kole vypnul, obletěly celý svět. Oba muže čeká na březnovém turnaji UFC 286 závěrečný díl zápasové trilogie, v němž Leon očekává další vítězné KO. 

Šampion welterové váhy (77 kg) se k odvetě vyjádřil v rozhovoru pro BT Sports. V něm prohlásil, že očekává úplně jiný boj, má ale několik důvodů, proč je přesvědčen o svém vítězství. 

"Tentokrát to bude úplně jiný zápas. Nikdy jsem neprohrál ve Spojeném království, nikdy jsem neprohrál na UFC v Londýně. V profi ani v amatérech. Čerpám sebedůvěru také z toho, že vím, že ho můžu knockoutovat, že ho dokážu vzít na zem, že až dopadneme na žíněnku a já budu nahoře, tak jsem mnohem lepší," věří Edwards ve své schopnosti. 

S Usmanem to mají 1:1 na zápasy. Nigerijec byl v roce 2015 druhým a zatím posledním bojovníkem, který na Rockyho dokázal vyzrát. Po sérii 9 vyhraných fightů se ale dopracoval v odvetě. V té sice před posledním kolem na body jasně prohrával, necelou minutu před zápase se ale vytasil s pekelným kopem na hlavu a slavil životní vítězství. On sám má ale za to, že v zápase podal svůj nejhorší výkon v rámci UFC. I to mu však přidává sebevědomí, protože ví, že nepanikařil a dokázal "nejlepšího bojovníka napříč váhovými divizemi" porazit ve chvíli, kdy prostě neměl svůj den.

"Myslím, že když si tohle všechno s sebou vezmu do toho zápasu, tak to pro mě bude dobrý večer. Vím, že je tvrdý a dobrý. Nedělám si iluze, ale opravdu věřím, že jsem lepší a neumím si představit, jak sem přijde a porazí mě v Londýně."

UFC 286, jemuž bude bitva Edwards vs. Usman III vévodit, se odehraje už 18. března. Pro nás je turnaj zajímavý i z toho důvodu, že se odehraje v přívětivém večerním čase a v akci uvidíme také Lajoše Kleina. Zbytek startovky zatím vypadá takto:

Rafael Fiziev vs. Justin Gaethje

Roman Dolidze vs. Marvin Vettori

Gunnar Nelson vs. Daniel Rodriguez

Luana Carolina vs. Joanne Wood

Malcolm Gordon vs. Jake Hadley

Jennifer Maia vs. Casey O’Neill

Jai Herbert vs. Ludovit Klein

Lerone Murphy vs. Nathaniel Wood

Veronica Macedo vs. Juliana Miller

Jafel Filho vs. Muhammad Mokaev

Zdroje:  BT Sport

Nejnovější články